Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


VIDEO: Diyala snimila tech-noir spot za pjesmu Wander
Vizualno remek-djelo koje može parirati svjetskim video spotovima nastalo je u suradnji s Filipom Filkovićem Philtzem

VIDEO: Diyala snimila tech-noir spot za pjesmu "Wander"

Foto: Filip Filković Philtaz

Prije svega talentirana glazbenica, a onda ekscentrična umjetnica i performerica Diyala, nedavno je snimila spot za najavni singl "Wander" s njezinog drugog albuma D.I.Y. (free download). Reperica iz Varaždina palestinsko-hrvatskog porijekla, koja je i sama napisala tekstove pjesama, hrabro je i odlučno udružila snage s poznatim redateljem, uvijek hvaljenim od kritike, Filipom Filkovićem Philtzem.

- "Wander" progovara o emocionalnim strahovima, suočavanju s nepravdom i preispitivanju samoga sebe. To je metafora o odnosu dobra i zla koji se tijekom čitavog života natječu za prevladavanje jedno nad drugim - pojasnila je 31-godišnja Diyala koja je na sceni prisutna već 11 godina, a iza sebe ima i dva albuma od kojih je prvi "Rapstract" ostvario izniman uspjeh. Osim što je i ponosna dobitnica nagrade Zlatna Koogla u kategoriji "Najboljeg ženskog izvođača" 2009. godine, Diyala je surađivala i s mnogim stranim i domaćim producentima te s Edom Maajkom


Spot je snimljen u tajnom industrijskom prostoru i napuštenoj kući, koja savršeno odgovara zamišljenom vizualu pjesme. U radnji pratimo dva zastrašujuća lika koji s beživotnim maskama na licu upravljaju neobičnim laboratorijem gdje stvaraju misterioznu tekućinu. Cijeli laboratorij je do sitnih detalja uistinu sjajno kreiran set na kojem sve funkcionira i radi; od kompjuterskih monitora s unikatnim operativnim sustavom pa do cjevčica kroz koje prolazi upečatljiva tekućina.

- "Wander" je minijaturno audiovizualno djelo koje odlično spaja Diyalinu mračnu pjesmu s pripadajućim i pomaknutim vizualnim senzibilitetom poput horor filma. On vas u principu, svojim vizualima i mračnim elementima istovremeno zastrašuje, ali i otvara radnju. Spot drži atmosferu koja se pozicionirala između ugodne i neugodne. Dok s jedne strane prikazuje Diyalu u blago zavodničkom i sexy izdanju, već u drugom kadru vidimo ju u demonskom prikazu. Cijela priča je pomalo pomaknuta i uistinu nelagodna - pojasnio je Filković koji inače stoji i iza sjajnih, široj publici prepoznatljivih video uradaka popularnog Hladnog Piva, Urbana, Gibonnija, Vatre, Ivane Kindl, Lollobrigide, Detoura, Natali Dizdar…


Osim načina montiranja i brzine kadrova, koji su jasno spojeni s energijom pjesme, pojavljuje se i svojevrstan režijski režim i upečatljiva mustra po kojoj je spot napravljen. Samim spotom za pjesmu "Wander" naglašen je u biti svaki udar beata, koji Filković kroz montažu vizualno interpretira kao hranjenje ljudskih duša, koje ga u tom trenu gledaju.

Osim već spomenute pomaknutosti, video remek-djelo nudi i nekoliko unikatnih bezbrižnih minuta koji će vas podsjetiti kako je video kao medij odličan primjer za spajanje glazbe i slike u zanimljiv i dugo pamtljiv eksperiment.

Pjesmu "Wander" producirao je Egoless, dok je spot nastao u suradnji s Kaskader produkcijom pod vodstvom producentice Nives Zemba. Direktor fotografije je Ivan Slipčević Slipke, dok režiju i scenarij potpisuje već spomenuti Filip Filković Philatz.


L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala