Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Rutger Hauer kao Alfred Freddy Heineken
Nizozemski film "The Heineken Kidnapping" priča priču o čovjeku koji je pivo transformirao u svjetski brand

Rutger Hauer kao Alfred "Freddy" Heineken

Rutger Hauer, nizozemski glumac koji je nedavno glumio u "Hobo With a Shotgun" i podsjetio sve obožavatelje kako još uvijek postoji i sjajno glumi, vraća se u trileru "The Heineken Kidnapping".

Naime, nizozemski film priča priču o Alfredu "Freddy" Heinekenu, čovjeku koji je pivo Heineken uveo u svijet (uz malu pomoć Davida Lyncha). Heineken je 1941. godine ušao u posao tvrtke koja tada više nije bila u vlasništvu njegove obitelji dok je zapravo nekoliko godina ranije otkupio većinu dionica, kako bi obitelj ipak ponovno kontrolirala kompaniju. Mudri potezi ostvarili su mu 50.005 % vlasništva nad mega tvrtkom, koju je osnovao njegov pradjed. Heineken je vodio Heineken do 1989. godine, i u tom periodu ga je transformirao u svjetski brand. Istinita priča u filmu prati događaje iz 1983. godine kada Alfred Heineken biva otet na tri tjedna.


Redatelj Maarten Treurniet napravio je triler koji upravo dokumentira ta tri tjedana. Heineken i njegov vozač Ab Doderer bili su oteti i nakon tri tjedna pušteni za tadašnjih 35 milijuna nizozemskih guldena (oko 16 milijuna €). Otimači Cor van Hout, Willem Holleeder, Jan Boelaard, Frans Meijer i Martin Erkamps kasnije su uhvaćeni, osuđeni i zatvoreni.


Sama radnja filma (koja je zanimljivo i svojevrsno nizozemsko nacionalno blago), intrigantna priča i stvarna podloga, u cijelosti čine odličnu ideju za film. Činjenica da je tu i Hauer, koji u posljednje vrijeme unosi puno drame u svoje recentne uloge, a i priča koja do sada nije bila ispričana, polagano postaje internet fenomen i česta pretraga na pretraživačima (posebice otkada se pojavio trailer).

Film se u listopadu prvo prikazuje u nizozemskim kinima, a nakon toga i diljem svijeta.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala