Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Rutger Hauer je Klošar sa sačmaricom
Od fiktivnih trailera, na zahtjev vjernih fanova, redatelji J. Eisner i R. Rodriguez ipak snimili filmove

Rutger Hauer je "Klošar sa sačmaricom"

Još je u 2007. godini Jason Eisner napravio fiktivni trailer filma "Hobo With a Shotgun" za natječaj fan trailera koji je  povezan uz film serijal "Grindhouse" Quentina Tarantina i Roberta Rodrigueza. Poznato je kako su se između njihovih filmova "Death Proof" i "Planet Terror" - oba pod zajedničkim nazivom Grindhouse, prikazivali fiktivni foršpani za filmove koji zapravo uopće ne postoje.

Jedan od tih trailera, ove godine, pretvoren je u film i ubrzo bi se trebao pojaviti u našim kinima. Dakako, riječ je o filmu "Machete" u kojemu glavnu ulogu tumači vječiti antagonist i miljenik redatelja Rodrigueza, Danny Trejo. Osim njega u filmu glume i Robert De Niro, Jessica Alba, Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Lindsay Lohan… Trailer Jasona Eisnera nije bio prikazan za vrijeme originalnog filma u film-serijalu "Grindhouse". Svoju popularnost stekao je tek na internetu - kako i ne bi sa ovakvim nazivom filma.

Eisnerov trailer za "Hobo With a Shotgun" osvojio je prvo mjesto natječaja "South by Southwest Grindhouse" koji je pokrenuo Robert Rodriguez i time dao fanovima šansu da naprave fiktivni krvavi film kakav bi oni željeli gledati. Redatelja Eisnera je to potaknulo da napravi cjelovečernji film isto kao što je i Rodriguez pretvorio "Machete" u krvavi masakr u trajanju od dva sata. Rodriguez je filmsku verziju filma radio ponajviše zato što su to zatražili vjerni fanovi.

Eisner je početkom travnja ove godine započeo snimanje potpune verzije svojeg filma, čiji se žanr može jedino opisati kao tzv. "Grindhouse". Sama promocija filma je uspješno zajamčena jer je trailer već postao internet klasik poput npr. onih youtube clipova s majmunom na Segwayu ili medvjedom na trampolinu. Na internetskim forumima se već dulje vrijeme diskutira o filmu. Naravno, i u pozitivnom i negativnom kontekstu, negativno referirajući na pokušaje filmskih studija u svrhu promocije filmova atraktivnih naslova, putem video servisa, samo kako bi blogeri mogli komentirati koliki je 'WOW' ili 'OMG' efekt sam naslov stvorio.

Radnja filma vrti se oko klošara (kojeg glumi briljantni Rutger Hauer) koji dolazi u grad i odjednom se pronađe zarobljen u urbanom kaosu grada u kojem vlada kriminal. Grad je prepun naoružanih pljačkaša, korumpiranih policajaca, maltretiranih prostitutki pa čak i pedofilno nastrojenog Djeda Mraza. Klošar odluči napraviti reda i dovesti zakon u grad, ni manje ni više nego sa sačmaricom. Još veći kaos nastane kada Klošar pokaže svoj bijes prema zločincima kako bi stvorio bolju budućnost za nove generacije. Ulična pravda ovaj put uistinu ima učinka.

"Hobo With a Shotgun" ili "Klošar sa Sačmaricom" u kinima bi se trebao pojaviti u proljeće 2011. godine.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala