Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pogledajte 15 filmskih scena koje su čista improvizacija!
Padne li vam ikad na pamet da određene scene, dugotrajni dijalozi, izjave ili zvukovi nisu nešto što je isplanirano i zapisano u scenariju?

Pogledajte 15 filmskih scena koje su čista improvizacija!

Padne li vam ikad na pamet da određene scene, dugotrajni dijalozi, izjave ili zvukovi nisu nešto što je isplanirano i zapisano u scenariju? Često se radi o pukom spletu okolnosti i rezultatu tolikog unosa u ulogu zbog kojeg glumci zavire u vlastitu maštu, a to ispadne toliko dobro da na kraju bude uvršteno u konačnu verziju filma. Pogledajte poznate scene za koje možda niste znali da su improvizirane!

15. Dumb and Dumber – najiritantniji zvuk
Vožnja u „sheepdog“ autu s dva idiota i „najiritantniji zvuk na svijetu“ koji je ništa do plod mašte Jima Carreyja. Bilo je rečeno da ispusti što odbojniji zvuk, ali nije bilo specificirano kakav točno. Moram priznati, stvarno je prilično iritantan.

14. Taxy Driver – “Are you talking to me?”
Istina je – za kultno gledanje u ogledalo uz pitanje „Are you talking to me“ možemo zahvaliti Robertu De Niru i njegovom smislu za improvizaciju.

13. Silence of the Lambs – “I ate his liver with some fava beans and a nice chianti.”
Anthony Hopkins kao Hannibal Lecter… Sam gornji quote nije improvizacija, improvizacija je jezivi zvuk koji prati gornju izjavu.

12Tootsie – Minuta i pol čiste improvizacije

Bill Murray trebao je pričati kroz čitavu scenu, apsolutno sve što je rekao plod je njegove mašte i improvizacije.

11. The Lord of the Rings: The Two Towers – Krik zbog lomljenja prstiju
U sceni gdje Aragorn (Viggo Mortensen), naizgled, potaknut emocijama, vikne nakon što nogom udari kacigu, to možda izgleda kao psihička bol. No, zapravo su, od siline udarca, Viggu ostala slomljena 2 nožna prsta, ali on je, kao pravi profesionalac, ostao u ulozi. Pao je na koljena i čekao „rez“.

Ivana Belošević
ziher.hr

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #4
    1 0
    lily7 lily7 @ 16.3.2013. 17:39

    @senilno_magare

    Hahaha, istina. A i nisam se ja brinula, samo sam mislila da je kulturno odgovoriti čovjeku kad sam već vidjela komentar. A i bila je tu i doza ironije, ali valjda je teško to shvatiti na netu... :)

  • #3
    2 1
    lily7 lily7 @ 16.3.2013. 16:21

    Profesionalna deformacija, studiram engleski pa više i ne primjećujem da ponekad nesvjesno ubacim koju englesku riječ ili izraz. U svakom slučaju, duboko se ispričavam ako sam u vama izazvala refleks za "riganje", kolega, nije mi bila namjera. :)

  • #2
    1 6
    acid acid @ 16.3.2013. 16:04

    baš si cool with all that engleski mixed with hrvatski. brb idem rigat

  • #1
    5 1
    lily7 lily7 @ 15.3.2013. 22:58

    Cool. Cool cool cool. Vrhunske scene i vrhunski glumci. :D

    Btw, malo je cruel što ste stavili "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" za glavnu sliku gore, a nemate ga u arhivi. Meni je to jedan od najdražih filmova, a ne mogu mu dati 10/10 jer ne postoji. I feel like you're just teasing me. :'(

Pogledaj sve komentare (4)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala