Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tijekom nastupa U2-a na Glastonburyju došlo do nasilja
Na nastup irskih rokera uletjeli su prosvjednici koji su optužili Bona Voxa zbog izbjegavanja plaćanja poreza

Tijekom nastupa U2-a na Glastonburyju došlo do nasilja

Foto: PRphotos

Nastup grupe U2 na velikom britanskom festivalu Glastonbury pokvaren je nakon izbijanja nasilja između bijesnih demonstranata i osiguranja. Prosvjednici iz anti-kapitalističke skupine imena Art uncut uletjeli su na glazbeni set Bona i ekipe na prvoj večeri Glastonburyja, optuživši frontmena U2-a zbog izbjegavanja plaćanja poreza u rodnoj Irskoj. 2006. U2 je prenio sve poslove iz Irske u Nizozemsku, a mnogi vjeruju kako su to učinili kako bi plaćali manji porez.

Kada je U2 izašao na pozornicu, članovi Art uncuta počeli su napuhivati balon visine 6 metara na kojem je bio istaknut transparent "U pay your tax 2"(I ti plati svoj porez također). No, prije nego su balon pustili iznad mase, deset zaštitara nasrnulo je na prosvjednike, bacivši ih na pod te su ispuhali balon.


Organizatori Glastonburyja distancirali su se od incidenta, a glasnogovornik je za NME rekao - Zaštitari su odlučili spriječiti da transparent poleti, no to je bila isključivo njihova odluka i nije bila instruirana od strane organizatora. Smatrali su kako je balon opasnost za sigurnost te da će smetati pogledu posjetitelja. To je odluka donešena na temelju procjene sigurnosti, a ne na temelju cenzure - kaže.

No, aktivisti se ne slažu - Intervencija je bila izvan svake pameti. Unaprijed su nas iz organizacije Glastonburyja uvjeravali kako neće biti ometanja akcije - rekao je Steve Taylor, jedan od prosvjednika. U2 nije imao komentara.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala