Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Serija Glee oborila rekord Elvisa Presleya star 50 godina!
Popularna serija na britanskim je top ljestvicama imala 20 Top 40 hitova u kraćem vremenskom roku od Elvisa

Serija "Glee" oborila rekord Elvisa Presleya star 50 godina!

Foto: PRphotos

Ekipa iznimno popularne američke serije Glee oborila je rekord Elvisa Presleya star 50 godina, kao izvođači koji su u najkraćem vremenskom roku imali 20 pjesama na britanskoj ljestvici Top 40.

Njihova obrada pjesme Toxic koju u originalu izvodi Britney Spears smjestila se na top ljestvici na broju 40. Ekipi Glee-a za ovaj je uspjeh trebalo 57 tjedana, dok je Elvisu Presleyu trebalo 88.

Skupina sada ima tri Top 10 i šest Top 20 hitova u svom naramku, a dosada su prodali više od dva milijuna singlova.

U studenom prošle godine, Glee je oborio još jedan rekord, i to onaj slavnih Beatlesa, kada su imali najveći broj singlova na Billboard top listi kao skupina.

Serija Glee u SAD-u se počela prikazivati 2009. i trenutačno je u svojoj drugoj sezoni emitiranja. Priča prati glazbeni zbor srednje škole koji obrađuje pop klasike i hitove.

Serija je odmah nakon početka prikazivanja postala ogroman hit, kako u SAD-u, tako i diljem svijeta, a dosada su osvojili niz nagrada, uključujući i tri Zlatna Globusa na nedavnoj ceremoniji dodjele nagrada. Glee je proglašen jednom od deset najboljih televizijskih emisija u 2010. po izboru Američkog filmskog instituta.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    0 1
    bozoli bozoli @ 26.1.2011. 19:11

    Jedan od glavnih atributa ove serije (pored tinejdžera koji ispunjavaju svoj san i postaju pjevači) jest što su ti isti tinejdžeri odbačeni od strane kul društva u školi, zbog čega se mnogi gledatelji lako mogu poistovjetiti sa likovima. Glavni savjet koji se prenosi njom jest voljeti samoga sebe i voljeti druge bez obzira na njihove mane.

    Serija također zastupa neke liberalnije stavove poput slobodne homoseksualnosti, što je i razlog zašto ju je američka organizacija Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD), uz Greyevu anatomiju, Modern Family i Okus krvi (True Blood), nominirala za "izvanredan doprinos pitanjima istospolne ravnopravnosti". :)

  • #1
    0 0
    MaryJackie maryjackie @ 26.1.2011. 16:28
    serija je stvarno jako dobra...pogledala sam do sada sve epizode, ali svejedno jedva cekam kad ce hrt poceti prikazivati (navodno od veljace...)
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala