Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


SP 2010: Nizozemska - Japan, Gana - Australija, Kamerun - Danska
Susret poraženih i pobjednika 1. kola skupine E; Gana protiv loše Australije

SP 2010: Nizozemska - Japan, Gana - Australija, Kamerun - Danska

13:30 Nizozemska - Japan

Bez velike igre i atrakcije Nizozemci su lakoćom riješili svoj prvi ogled u skupini - Danska na Soccer City Stadiumu u Johannesburgu nije imala previše šanse i na Oranje je upisalo glatkih 2:0. Premda bez svog najboljeg igrača Arjena Robbena, Nizozemci su rutinski došli do pobjede, do koje im je put otvorio autogol Simona Poulsena. Robben će, prema posljednjim informacijama, gotovo sigurno propustiti okršaj s Japancima, vrlo vjerojatno i ogled s Kamerunom u četvrtak u Durbanu. Naravno da Robben nedostaje Nizozemcima, ali njegov izostanak izbornik Bert van Marwijk ipak nešto lakše podnosi dok su igrači koji ga mijenjaju Rafael van der Vaart i Eljero Elia, HSV-ovo krilo koji je iznenadio sve prezentacijom protiv Danaca u drugom poluvremenu.

Iznenadio je u svom prvom nastupu i Japan, ali vrlo dobrom igrom i pobjedom protiv Kameruna kojemu su se uoči početka natjecanja davale nekako najveće šanse za prolaz u osminu finala, pored nedodirljivih Nizozemaca. Japan se, baš poput ostale dvije azijske momčadi, predstavio  u Južnoj Africi kao vrlo tvrda momčad, kojoj je "nered u igri" nepoznat pojam - već tradicionalno nemaju velikih zvijezda u momčadi, a prvo ime je Keisuke Honda, veznjak CSKA koji je i presudio Kameruncima za povijesnu prvu pobjedu.

16:00 Gana - Australija

Poslije dojmljive predstave protiv Srba u prvom kolu reprezentaciju Gane očekuje Australija, koju su Nijemci ponizili i igrom i rezultatom (4:0) u prvom nastupu u JAR-u. Igrači Milovana Rajevca pobijedili su Srbe bez dvije glavne vedete, Essiena i Muntarija, a nakon što Obala Bjelokosti i u razdoblju dok je Drogba bio na terenu protiv Portugala nije pokazala ništa naročito, Gana je definitivno potvrdila da je glavna uzdanica Afrike na ovom prvenstvu. Iako tokom čitavog Mundijala neće moći računati na usluge Michaela Essiena, od Ganaca se očekuje prolazak u osminu finala.

Očekivanja Australaca da mogu iznenaditi i ostaviti iza sebe dvije favorizirane reprezentacije splasnula su nakon visokog poraza od Njemačke. Australski mediji žestoko su udarili po izborniku Verbeeku, a u moru "epiteta" kojima su ga počastili najviše je zazvonio - Pimbecile. U današnjoj utakmici Australci će biti jako oslabljeni neigranjem Tima Cahilla, koji je pomalo prestrogo isključen u utakmici protiv Njemačke zbog starta na Bastianu Schweinsteigeru. U šest dosadašnjih međusobnih ogleda Australija je čak četiri puta pobijedila, Gana samo jednom, ali u odnosu na te sudare danas je neko drugo vrijeme, Gana igra brži i moderniji nogomet od Australaca i upravo breme favorita se čini kao jedino što bi im mogl zapriječiti put pobjedi.


20:30 Kamerun - Danska

 
Kamerunci i Danci u Pretoriji igraju utakmicu koja jednima i drugima predstavlja posljednji vlak za osminu finala, jer poraz gotovo sigurno znači doviđenja Afriko, obzirom da su ostali kratkih rukava u dvobojima s Japanom i Nizozemskom. I dok se poraz Danaca protiv favoriziranih Nizozemaca očekivao, pobjeda Japana nad Kameruncima svakako je predstavljala veliko iznenađenje, jer Samuelu Eto'ou i društvu su uoči početka Svjetskog prvenstva i stručnjaci i kladionice davale najveće šanse za plasman među 16 najboljih, uz naravno neprikosnovene Nizozemce. Napadač Intera nije, kao što se to od njega očekivalo, sijao strah i trepet u šesnaestercu Japana i upravo je loš i relativno nezainteresiran nastup Eto'a bio jedan od glavnih uzroka kamerunskog poraza. "Zabili su nam iz jedine šanse u prvom, dok smo mi dominirali u drugom poluvremenu", procijedio je Eto'o netom nakon susreta.

Danski izbornik Morten Olsen dan nakon utakmice završio je u krevetu zbog viroze koju je pokupio u reprezentativnom kampu, ali prema posljednjim informacijama ona se nije proširila na igrače. Danci će se danas suprotstaviti Kamerunu s tradicionalnih 4-5-1 kojeg forsiraju godinama, s visoko postavljenim krilima i jednim isturenim napadače, dok će budnim okom Samuela Eto'oa čuvati odličan stoperski dvojac Agger-Kjaer. Kao i Japan, i Danska bi mogla primijeniti pobjednički recept upotrebe brzih kontri i ne ostavljanje ni milimetar prostora Eto'ou. U tom slučaju, bit će svakako bliži pobjedi.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala