Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Danska ima svoj prijedlog kandidata za najbolji strani film na Oskarima
Riječ je o biografskoj povijesnoj drami "The Promised Land" u kojoj glavnu ulogu ima Mads Mikkelsen

Danska ima svoj prijedlog kandidata za najbolji strani film na Oskarima

Foto: YouTube

Obećana zemlja, u originalu Bastarden, na engleskom The Promised Land, epski je povijesni film s odličnom glumačkom postavom za koji je Danska odlučila kako će biti njihov prijedlog za kandidata za Oskara za najbolji strani film.

Film je svoju premijeru imao krajem kolovoza na Venecijanskom filmskom festivalu te početkom rujna na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu na kojima je dobio izvrsne kritike. Slijedi mu još predstavljanje u Južnoj Koreji na Međunarodnom filmskom festivalu u Busanu koji se održava od 4. do 13. listopada, a u danska kina stiže 5. listopada dok za se za ostatak svijeta još čeka datum premijere.

U režiji Nikolaja Arcela (njegova zadnja režija danskog naslova bila je Kraljevska afera koji nas je upoznao s Alicijom Vikander) koji je napisao i scenarij s Andersom Thomasom Jensenom prema knjizi danske spisateljice Ide Jessen Kaptajnen og Ann Barbara (The Captain and Ann Barbara) ovo je film prema istinitoj priči o danskom kapetanu Ludvigu von Kahlenu (Mads Mikkelsen) koji je odlučio slijediti svoj san. 1755. godine stigao je na neplodnu jutlandsku pustaru gdje je prema kraljevom nahođenju planirao zemlju učiniti plodnom te se tako obogatiti i steći slavu. No, vrlo brzo stekao je neprijatelja, Frederika De Schinkela (Simon Bennebjerg), vladara tog nepristupačnog područja koji vjeruje da ono pripada njemu, a ne kralju.

Kad jedan od De Schinkelovih kmetova pobjegne sa svojom ženom Ann Barbara (Amanda Collin) i potraži utočište kod Kahlena, okrutni vladar pokušat će sve kako bi se osvetio – no, Kahlen neće posustati i kreće u borbu protiv zlog vladara te u zaštitu obitelji koja se s njim nalazi na posjedu.

Obećana zemlja navodno će u američka kina doći 2. veljače 2024. godine u distribuciji Magnolia Pictures. U ostalim ulogama su Gustav Lindh, Kristine Kujath Thorp, Lise Risom Olsen, Søren Malling, Jacob Lohmann, Thomas W. Gabrielsson i Magnus Krepper.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala