Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


SP 2010: Argentina - Nigerija, J.Koreja - Grčka, Engleska - SAD
U današnjim ogledima favoriti su Argentina i Engleska, dok bi susret Grčke i Koreje trebao biti najneizvjesniji

SP 2010: Argentina - Nigerija, J.Koreja - Grčka, Engleska - SAD

13:30 Južna  Koreja - Grčka
 
Južna Koreja i Grčka prvim međusobnim susretom uopće otvorit će natjecanje u kojem im je ambicija proći skupinu. Korejci su polufinalom na svom tlu napravili najveći uspjeh, te nemaju iluzije da će to ponoviti, no u osmom nastupu na SP-u vjeruju da moraju proći skupinu. S druge strane bit će Grci, za generaciju bivših europskih prvaka ovo će praktički biti zadnje natjecanje.

Budući da obje momčadi u utakmicu ulaze s velikim ambicijama, odlučit će raspoloženje nekog od ključnih igrača. Izbornik Otto Rehaggel sigurno će adekvatno pripremiti momčad za taj susret, te vjeruje da će njegov najbolji strijelac Theofanis Gekas biti na razni. Korejci, s druge strane, vjeruju u snagu svog kolektiva i brzinu u otvarajućoj utakmici. Biti će zanimljivo vidjeti kako će se na velikoj sceni snaći sudac Michael Hestner, koji je s Novog Zelanda.

16:00 Argentina - Nigerija

Dobri znanci s posljednjh prvenstava, u skupini su zajedno bili u SAD-u 1994. i Japanu 2002. Nigerijci protiv Messijevog društva traže osvetu za dva poraza iz tih ogleda, u Bostonu su izgubili 2:1, u Ibarakiju 1:0. Oba puta radilo se o tvrdim utakmicama, izvjesno je da će tako biti i na Ellis stadionu.

Diego Maradona proveo je Argentnu kroz kvalifikacije na iglene uši, no i dalje su jedni od favorita za naslov. Leo Messi, Diego Milito, Javier Mascherano, Kun Aguero...pregršt je zvijezda u momčad gdje Maradona planira 36-godišnjem Veronu povjeriti mjesto u postavi. Maradonini eksperimenti mogli bi biti prednost za Nigerijce, koje je pred prvenstvo šokirao otkaz Johna Mikela.

Predvođeni Obafemijem Martnsom, te uz iskusnog Kanua, Nigerija želi iskoristiti što se prvenstvo igra na njihovom kontinentu. Uz suđenje Wolfganga Starka, ogled kojim Argentinci žele krenuti u pohod prema trećem naslovu, a Nigerijci sanjaju borbu za medalje, počinje u 16 sati.

20:30 Engleska - SAD

Capellova Engleska natjecanje počinje protiv samopouzdanog SAD-a. U večernjem terminu u subotu na Royal Bafokeng stadionu te će se dvije momčadi boriti za prve bodove. Englezi priželjkuju drugi naslov, te žele startati pobjedom. Favoriti su protiv momčadi koja je u pripremnim utakmicama pokazala dobre igre. SAD nastupaju gotovo na svakom svjetskom prvenstvu, pa im nije strano igrati s protivnicima najvećeg renomea. No, Rooney, Gerrard i društvo svakom ulijevaju respekt i teško da neće potvrditi ulogu favorita u toj utakmici. Za njih je prolazak skupine tek prvi korak, dok SAD već to vidi uspjehom. Predvode ih veteran Landon Donovan, puno očekuju od mladog Josyja Altidorea. U prošlosti su ove dvije momčadi igrale devet puta, samo dvaput slavio je SAD.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala