Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Video: Tvorcima South Parka islamisti prijete smrću
Treyju Parkeru i Mattu Stoneu islamski ekstremisti prijete smrću zbog epizode u kojoj je ismijan Muhamed

Video: Tvorcima South Parka islamisti prijete smrću

PIŠE: Katarina Hrgović

Prošlotjednu, 200. po redu emisije urnebesno smiješnog crtića South Park islamska skupina sa sjedištem u New Yorku ocijenila je uvredljivom za proroka Muhameda, a autorima serije zaprijetila smrću. 

Islamistička skupina najavila je kako autore South Parka, Treya Parkera i Matta Stonea, očekuje sudbina Thea van Gogha, nizozemskog redatelja kojeg je 2004. ubio islamski militant. Skupina koja se naziva "Muslimanska revolucija" na vlastitoj internetskoj stranici takvim su se prijetnjama osvrnule na spornu epizodu South Parka u kojoj su prikazane glavne ličnosti raznih religija, uključujući Mojsija, Isusa, Budu i Krišnu, a prorok Muhamed, čije je prikazivanje zabranjeno, pojavio se u kostimu plišanog medvjeda.
 
 
Glavna tema epizode su slavne osobe koje je South Park ismijao u prijašnjim epizodama i kojima je takva vrsta pažnje dozlogrdila, te sada pokušavaju dobiti zaštitu od ismijavanja i nedodirljivost kakvu uživa islamski prorok Muhamed. 
 
"Mi moramo upozoriti Matta i Treya da je ono što rade glupo, i da će vjerojatno završiti kao Theo van Gogh zbog emitiranja ovoga showa. To nije prijetnja, nego upozorenje o realnosti onoga što će im se vjerojatno dogoditi", poručio je čelnik skupine, Abu Al-Talhah Amrikee.
 
Podsjetimo, Theo Van Gogh, praunuk brata slavnog slikara Vincenta van Gogha, ubijen je 2. studenoga 2004. na ulici u Amsterdamu nakon prikazivanja njegovog filma koji govori o zlostavljanju muslimanskih žena u nekim islamskim društvima. Ustrijeljen je s osam hitaca iz pištolja HS 2000, hrvatske proizvodnje, nakon čega mu je marokanski napadač nožem gotovo odsjekao glavu i dva bodeža zabio u prsa. Islamski militant osuđen je na doživotni zatvor.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #8
    0 0
    nixass nixass @ 27.4.2010. 13:07
    http://www.jutarnji.hr/simpsoni-u-svom-crticu-stali-na-stranu-south-parka/741197/
  • #7
    0 0
    nixass nixass @ 23.4.2010. 23:02

    ma ne.. nemam niš protiv gordana..

    al eto, ak se to smatra kršenjem pravila - ispričavam se

     

  • #6
    0 0
    franz franz @ 23.4.2010. 18:10

    .. eeee to ti na moj tv ne pali ! ovdje ti vrijede zakoni mog konjušara falsh gordona!! kad se uplaši nekog posta ili mu se iz nekih sličnih razloga ne svidi, vidiš sta se dogodi sve ti je jasno ovdje ti vrijede zakoni druge prirode!

    .. ali nije on baš toliko loš pa nemojte sad svi na njega vikati, pa šta ako je izbrisao dosad 66666666666 komada članaka !! nego brinem se ja ako mi njega oterate koga ja drugog da nađem umjesto njega !! a i mi smo ti top ten ekipa!

    nixass ti si sigurno neki pravnik čim barataš tim idejama....

  • #5
    0 0
    nixass nixass @ 23.4.2010. 17:53

    stvarno ne znam zakaj je moj komentar izbrisan.. niti ikoga vrijeđa ni ništa.. a po jednom stavku hr ustava imam pravo iznositi svoje mišljenje

  • #4
    0 0
    Lund lund @ 23.4.2010. 13:39

    zbog ovakvih stvari mi je ZAO sto nisam musliman!!

     ja se njima divim, svaka cast ljudi.

    po krscanstvu svi apsolutno seru i ismijavaju svetce, isusa, boga i ostale, a mi ko najveci šupci slusamo uvrede i nista ne radimo - sramota.

    stvarno bi htio da se osnuje neka underground "krscanska zajednica" koja bi lijepo isla sankcionirati sve one koji zbijaju urnebesne šale na racun krscana, pa da vidimo kolko bi onda bilo sala na temu krscanskih svecenika, isusa i sl po medijima.

Pogledaj sve komentare (8)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala