Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U2 održali mlaki koncert, Bono recitirao Gundulića
Spektakl godine mnogi su okarakterizirali dosadnim, ali grupu to nije spriječilo da napuni Maksimir

U2 održali "mlaki koncert", Bono recitirao Gundulića

PIŠE: Dario Petruševski

Više od 60 tisuća ljudi uživalo je u najvećim hitovima grupe U2, ali i novim pjesmama s aktualnog albuma "No Line On the Horizon" kojeg su predstavili na maksimirskom stadionu. Ipak, grupa je najviše oduševila poznavanjem hrvatskog jezika, pa i informacijama o našoj zemlji, što bi značilo da su se Bono i ekipa itekako dobro informirali o zemlji u koju dolaze.
 
Bono je tako recitirao Ivana Gundulića, a prisjetio se i nezaboravnog koncerta kojeg je grupa 1997. godine održala u Sarajevu. Pozdravljao je posjetitelje iz Splita, Rijeke, Osijeka, a nije nedostajalo ni mirovnih poruka kojima U2 već 20 godina želi promijeniti svijet. Ipak, što se atmosfere tiče, priča, barem po mišljenju nekih domaćih glazbenih kritičara, nije bila na vrhuncu.
 
 
"U2 su održali podjednako lijep, na momente emotivan, ali ne i pretjerano dojmljiv i uzbudljiv koncert. Iskreno, vidio sam i boljih i jačih rock koncerata, čak i na stadionima. Spomenut ću samo nedavno održani koncert Springsteena u Beču, a rekao bih da su i Stonesi na 'Bigger Bang' turneji ostavili jačli dojam od irskih rokera", napisao je u svom osvrtu glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš.
 
Na koncert su, kao što se i očekivalo, pristigli obožavatelji iz cijele regije, a gužva je na Maksimiru počela već oko 17 sati. Policija nije zabilježila nijedan incident, a ista prometna pravila vrijedit će i večeras, kad grupa na Maksimiru ima, po mnogima, priliku za popravni ispit.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala