Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Horor triler Papin egzorcist od danas u kinima
Oskarovac Russell Crowe u prvoj svojoj horor ulozi u kontroverznom hororu koji starta na Uskrsni tjedan

Horor triler "Papin egzorcist" od danas u kinima

Foto: Continental film

Od danas, od 5. travnja, u sva kina stiže horor triler Papin egzorcist koji je već uzburkao Crkvu, ali i uzbudio gledatelje diljem svijeta. Oskarovac Russell Crowe u prvoj svojoj horor ulozi glumi jednog od najosebujnijih kršćanskih službenika, oca Gabrielea Amortha, legendarnog i nekonvencionalnog službenog egzorcista Rimske biskupije, a samim time i Vatikana. Film je inspiriran stvarnim spisima Amortha gdje je zabilježio jezive i napete slučajeve demonskih opsjedanja, ali i moć vjere i molitve s kojima je uspio prevladati.

Zadnje Amorthovo djelo prije njegove smrti 2016. godine, koje sažima najprodavanije Amorthove memoare u jednu posebnu, probranu knjigu po prvi put na hrvatskom jeziku donosi knjižara Verbum. Knjiga kreće u tisak sredinom travnja, a pred narudžbu već možete odraditi i na službenim web stranicama knjižare. Koristeći jedan vrlo jedinstveni, iskreni, prizemljeni stil naracije, Amorth u knjizi Ispovijesti vatikanskog egzorcista vodi čitatelja kroz svakodnevnu borbu protiv zastrašujućeg zla uz nepobjedivu vjeru u dobro i vedri smisao za humor kroz koji iskače sigurnost u svoje vještine i pouzdanje u svoj poziv.

Ovaj horor triler režirao je Julius Avery (Operacija Overlord, Samaritanac), a scenarij su radili Michael Petroni (Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza, Obred, Kradljivica knjiga teNetflixova serija Mesija) i Evan Spiliotopoulos (Herkul, Lovac i ledena kraljica, Nečastiva). Ulogu pape glumi iskusni talijanski glumac Franco Nero (Django, Umri muški 2, John Wick 2), a u nesvakidašnjoj suradnji s Russellom Croweom slušamo popularnog negativca Ralpha Inesona (Harry Potter, Černobil, Igra prijestolja, Vještica) koji daje svoj hrapavi, duboki glas jezivom demonu u tijelu dječaka.

Glavnog egzorcista Vatikana, prekaljenog Gabrielea Amortha (Russell Crowe) pozivaju da istraži opsjednutost jednog dječaka. Poznavajući da 98% slučaja zahtjeva samo kvalitetnu psihološku pomoć, ostat će iznenađen kad otkrije da dječaka uistinu opsjeda demon, ali i da demon s Vatikanom dijeli dugo skrivanu misteriju te da su mu namjere puno gore nego što je Amorth mogao očekivati...

Papin egzorcist – pretpremijera danas, od sutra, 6. travnja u redovitoj distribuciji.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala