Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Novi film Parka Chana-wooka Dvostruka prijevara stiže u kina
Film je nagrađen za najbolju režiju na ovogodišnjem izdanju Filmskog festivala u Cannesu

Novi film Parka Chana-wooka "Dvostruka prijevara" stiže u kina

Foto: Discovery

Novi film velikog južnokorejskog redatelja Parka Chana-wooka Dvostruka prijevara kriminalistička je drama u čijem središtu priče pronalazimo policijskog detektiva Hae-joona (Park Hae-il) sa zadatkom da istraži tajanstvenu smrt muškarca koji je pao s planinskog vrha. Tijekom istrage, detektiv počinje razvijati osjećaje prema osumnjičenoj udovici unesrećenoga, Seo-rae (Tang Wei).

Pred nama je vrsta hičkokovskog filma u režiji filmaša koji kao da nikad prije nije pogledao film velemajstora suspensa. U svakom zakutku života njegova detektiva, Chan-wook pronalazi varijaciju odgovora na sljedeća pitanja: u kojem trenutku shvaćaš da tvoj brak ne funkcionira? Kada bivaš svjestan da si zaljubljen? Što će te potaknuti da napustiš voljenu osobu?

Dvostruka prijevara napeti je triler kojeg potpisuje jedan od najutjecajnijih južnokorejskih redatelja u posljednja tri desetljeća, Park Chan-wook. U glavnim se ulogama pojavljuju Park Hae-il (Sjećanja na umorstvo, Domaćin) i Tang Wei koja pozornost filmske javnosti privlači ulogom u filmu Požuda, oprez Anga Leeja. Unatoč velikom uspjehu filma koji iste godine osvaja nagradu Zlatni lav na filmskom festivalu u Veneciji, tijekom prikazivanja u kineskim kinima, Nacionalna radijska i televizijska agencija, zbog eksplicitnih scena seksa, zabranjuje korištenje kompletnog promotivnog materijala filma u kojem se glumica pojavljuje. Premda već ima ugovorene glumačke nastupe, Tang Wei nije dopušten rad u domovini tijekom iduće tri godine.

Chan-wook Park (Seoul, 23. kolovoza 1963.) južnokorejski je filmski redatelj, scenarist, producent i bivši filmski kritičar. Jedan je od najcjenjenijih i najpopularnijih filmaša u svojoj rodnoj zemlji. Studirao je filozofiju na Sveučilištu Sogang gdje razvija interes za filmski medij te utemeljuje filmski klub. Nakon diplome, Chan-wook piše filmske kritike te se okušava kao pomoćnik filmskih redatelja. Prvi film Moon Is the Sun's Dream napisao je i režirao 1992. godine, a pet godina kasnije uslijedit će kriminalistička komedija Saminjo. Najpoznatiji je po svojim filmovima iz takozvane "trilogije osvete" koju čine filmovi Simpatija za gospodina Osvetu, Oldboy i Simpatija za gospođu Osvetu. Kratkometražni film Paranmanjang u potpunosti je snimio mobitelom iPhone4.

Njegov najnoviji film Dvostruka prijevara na ovogodišnjem je izdanju filmskog festivala u Cannesu nagrađen u kategoriji za najbolju režiju te slovi za jednu od najvećih ovogodišnjih filmskih poslastica koju se ne smije propustiti.

Dvostruka prijevara od 15.9. u kinima!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala