Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Objavljene nominacije za nagrade BAFTA
Ovogodišnje nominacije predvodi Netflixov film "All Quiet on the Western Front" s njih čak 14

Objavljene nominacije za nagrade BAFTA

Netflixov njemački ratni film All Quiet on the Western Front izborio se za najviše nominacija za ovogodišnje nagrade BAFTA, s njih čak 14. Tako se po broju nominacija izjednačio s jedinim drugim filmom na stranom jeziku po broju nominacija, filmom Tigar i zmaj.

Film All Quiet on the Western Front predvodi ovogodišnje nominacije, a iza njega s po deset nominacija slijede filmovi The Banshees of Inisherin i Everything Everywhere All at Once.
Među mnogobrojnim nominacijama film All Quiet on the Western Front našao se u borbi i za najbolji strani film, najbolji film, najboljeg redatelja za Edwarda Bergena, najbolji adaptirani scenarij i najboljeg sporednog glumca za Albrechta Schucha.

Uz All Quiet on the Western Front, u kategoriji za najbolji film još su se našli The Banshees of Inisherin, Everything Everywhere All at Once, Elvis i r. Zvijezde filma Everything Everywhere All at Once, Michelle Yeoh i Ke Huy Quan i ovog su puta dobili priznanje za najbolju glavnu glumicu i najboljeg sporednog glumca, nakon što su već ta priznanja dobili već i na dodjelama nagrada Zlatni globus i Critics Choice Awards.

Među nominiranima za najbolju režiju su se uz Bergena našli i Gina Prince-Bythewood za film The Woman King, Todd Field za Tár, Daniel Kwan i Daniel Scheinert za Everything Everywhere All at Once, Martin McDonagh za The Banshees of Inisherin i Park Chan-Wook za Decision to Leave.

U kategoriji najbolje glumice za prestižnu će se nagradu boriti Cate Blanchett (Tár), Viola Davis (The Woman King), Danielle Deadwyler (Till), Ana de Armas (Blonde), Emma Thompson (Good Luck to You, Leo Grande) i već spomenuta Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once).

Među odabirom za najboljeg glumca u konkurenciji su Austin Butler (Elvis), Colin Farrell (The Banshees of Inisherin), Brendan Fraser (The Whale), Daryl McCormack (Good Luck to You, Leo Grande), Paul Mescal (Aftersun) i Bill Nighy (Living).

Svečana dodjela nagrada BAFTA održat će se 19. veljače, a cjelokupni popis nominiranih možete provjeriti na njihovim službenim stranicama.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala