Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Listopad na Klasik TV-u
Hladne jesenske dane provedite pred malim ekranima jer na Klasik TV u listopadu stižu izvrsne serije i vrhunski filmovi

Listopad na Klasik TV-u

U listopadu nas na Klasik TV-u čekaju izvrsne filmske premijere koje će ugrijati ove hladne dane, ako i vrhunske televizijske serije domaće produkcije.

Premijere

Iluzija, četvrtak, 5.10. u 20:05h
Godina: 1967. | Žanr: drama | Redatelj: Krsto Papić | Glumci: Vanja Drach, Marija Lojk, Slobodan Dimitrijević, Branko Kovačić, Rade Šerbedžija, Fahro Konjhodžić, Krešimir Zidarić, Etta Bartolazzi, Nevenka Benković

Suvremeni Zagreb. Stariji Branko i mlađi Ivo braća su dinarskog porijekla koju dijeli generacijski jaz te potpuno oprečni politički i životni stavovi. Branko je dobro situirani direktor i partijski funkcioner dok je Ivo još student, a  konflikt među njima izbije zbog Ele, lijepe djevojke iz građanske obitelji, Brankove prijateljice s kojom se zbliži Ivo pa  među braćom dođe do nepremostivog jaza.

Nakon omnibusa "Ključ", Krsto Papić snimio je prvi dugometražni igrani film, "Iluziju", priču o međugeneracijskom sukobu koju onovremena kritika nije osobito cijenila, pa se redatelj okrenuo dokumentarnom filmu u kojem je nanizao uspjehe ostvarivši antologijska djela hrvatske kinematografije. No, nekoliko desetljeća kasnije film "Iluzija" je revaloriziran i shvaćen kao modernističko djelo, izuzetne vizualne izražajnosti koje nosi u sebi autentičan duh vremena.

Šangaj, četvrtak, 12.10. u 21:25h
Godina: 2012. | Žanr: drama | Redatelj: Marko Naberšnik | Glumci: Visar Vishka, Asli Bayram, Senad Bašić

Priča o četiri generacije romske obitelji Mirga, čiji je središnji lik Lutvija Belmondo Mirga. On je odlučio osnovati vlastito romsko selo koje je nazvao Šanghaj, nadahnut slikom koju mu je otac kupio kao dječaku. Spretan je i snalažljiv, bavi se krijumčarenjem dok ga štite političari i policija. Okružen je voljenom obitelji i čini se da ništa ne može poći po zlu, sve dok se jednoga dana ne raspadne Jugoslavija.

Nakon uspjeha filma “Pijetlov doručak” redatelj Marko Naberšnik snimio je još jedan komercijalno uspješan film, „Šangaj“, najskuplji slovenski film svih vremena. Epska je to kronika koja prati četiri generacije jedne obitelji, od šezdesetih pa do ranih devedesetih. Riječ je o raskošno produciranom filmu koji je snimljen na romskom jeziku, a atraktivnom glumačkom postavom koju čine Senad Bašić, Goran Navojec, te Asli Bayram, bivša Miss Njemačke, dok je songove skladao Saša Lošić. Na međunarodnom filmskom festival u Montrealu “Šangaj” je osvojio nagradu za najbolji scenarij.

Što je muškarac bez brkova, četvrtak, 19.10. u 21:40h
Godina: 2005. | Žanr: komedija | Redatelj: Hrvoje Hribar | Glumci: Leon Lučev, Zrinka Cvitešić, Ivo Gregurević

Zagora. Mlada Tatjana izgubila je supruga kada je isti poginuo u nesreći radeći za neku njemačku građevinsku tvrtku. Tatjana nije ništa govorila godinama, sve dok napokon na ispovijedi nije priznala mladom katoličkom svećeniku Stipanu da se zaljubila u njega. On je isprva šokiran te se protivi takvoj ideji, ali ipak potajno gaji osjećaje prema njoj.
Istodobno, 'gastarbajter' Marinko vraća se natrag u svoju domovinu, Zagoru, sa svojom tinejdžerskom kćeri Julijom. Dok je ova znatiželjno proučavala prirodu i zastala obaviti nuždu, sa stabla je sišao mladi Haiku pjesnik Stanislav koji je promatrao štiglića. Julija se nakon nekog vremena zaljubi u njega. Radnja se zakomplicira kada se pojavi Stipin brat blizanac Ivica, general.

Prema istoimenom hit romanu Ante Tomića, redatelj Hrvoje Hribar snimio je urnebesnu romantičnu komediju koja je obarala rekorde gledanosti u domaćim kinima. Film je osvojio i brojne nagrade. Na festival u Puli nagrađen je Zlatnim arenama za najbolju glavnu žensku ulogu i najbolju glazbu, a osvojio je i nagradu publike Zlatna vrata Pule. Također, glavna glumica Zrinka Cvitešić osvojila je na Sarajevo Film Festivalu nagradu Srce Sarajeva za najbolju glumicu.

Otac na službenom putu, četvrtak, 26.10. u 21:25h
Godina: 1985. | Žanr: drama | Redatelj: Emir Kusturica | Glumci: Moreno D'E Bartolli, Predrag 'Miki' Manojlović, Mirjana Karanović

Otac na službenom putu je priča o dječaku kroz čiju se svijest i osjećanja prelamaju burne pedesete godine. Vrijeme u kojem živi nije naklonjeno ni njemu ni njegovom ocu, zaposlenom u Ministarstvu rada. Splet intriga dovodi oca u zatvor. On je jedan od ondašnjih uhapšenika čija krivica nikad nije utvrđena. Žrtva je vremena u kojem se Jugoslavija, odupirući se naletu staljinističkog dogmatizma, našla u situaciji da počini greške.

Nakon velikog uspjeha "Sjećaš li se, Dolly Bell", s kojim je u Veneciji osvojio prvu nagradu za najbolji debitantski film, Emir Kusturica snimio je, u suradnji sa scenaristom Abdulahom Sidranom, film “Otac na službenom putu" i postigao još veći uspjeh, nametnuvši se kao jedan od najznačajnijih redatelja mlađe generacije ne samo tadašnje Jugoslavije, nego cijele Europe. Nostalgična drama, isprepletena sjajnim humorom i melankolijom, slovi za najbolji Kusturičin film, a dojmu dodatno doprinose odlični Miki Manojlović i Mirjana Karanović u glavnim ulogama. Film je bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg filma izvan engleskog govornog područja, a na prestižnom festivalu u Cannesu osvojio je Zlatnu palmu i nagradu kritike Fipresci.

Serije

Nikola Tesla, od 13.10. srijedom i četvrtkom u 21:00h
Godina: 1977. | Žanr: drama | Redatelj: Eduard Galić | Glume: Mustafa Nadarević, Rade Šerbedžija, Špiro Guberina

Priča koja prati život poznatog znanstvenika Nikole Tesle, od njegovog djetinjstva u selu Smiljan pored Gospića u Hrvatskoj, tadašnjoj Austro-Ugarskoj, pa sve do smrti u New Yorku.
Ambiciozno zamišljena i raskošno producirana televizijska serija redatelja Eduarda Galića, detaljno nas upoznaje s bogatom i zanimljivom biografijom Nikole Tesle. Snimana je na različitim lokacijama širom svijeta i obiluje arhivskim materijalima. Sastoji se od 10 epizoda,  a glavnu ulogu tumači Rade Šerbedžija.

Zakon!, od 17 – 26.10. u 18:00h
Godina: 2008. | Žanr: komedija | Redatelj: Ivan-Goran Vitez, Tomislav Rukavina | Glumci: Stojan Matavulj, Robert Ugrina, Nenad Cvetko, Ines Bojanić

Radnja humoristične serije «Zakon!» smještena je u Svetkovinu, mjesto na samoj granici dvije prosperitetne županije, prijestolnicu industrije namještaja i – zahvaljujući jakim policijskim snagama, inspektoru Zdravku Mačeku i njegovom zamjeniku Mateu Ćiriću – najsigurnije naselje u domovini. Njih će se dvojica baviti slučajevima koji uključuju pljačke, otmice, serijska ubojstva, pedofiliju, kradljivce bakra, auto-mafiju, CD-pirateriju, mitska čudovišta, sotoniste i drevno pleme Afro-Hrvata.

Zdravko (Stojan Matavulj) je inspektor srednjih godina, friško razveden, ciničan, umoran od života. Sjeća se vremena kad je sve bilo bolje, ali ne sjeća se točno kako je to njemu bilo bolje. Lak na pendreku i manje oštrouman nego što voli misliti da jest. Mateo (Robert Ugrina) je mladi, nadobudni, naivni policajac zlatna srca, u srednjim dvadesetima. Živi u skladu s idealiziranom slikom policijskom posla, zasnovanom na gledanju previše američkih serija. Nema sreće s djevojkama, potajno zaljubljen u konobaricu Rajnu (Ines Bojanić), doušnicu s prve linije – šanka. Stalni gost u policijskoj postaji je Krmpotić (Nenad Cvetko), koji redovno čini prekršaje zakona kako bi se mogao skriti od supruge i živjeti život dostojan čovjeka. Mozak svetkovačke policije je Duško (Sven Šestak) – forenzičar, elektrotehničar, informatičar, fizičar, kemičar… jednom riječju: znanstvenik. Neslužbeni šef policije je gradonačelnik (Angel Palašev) koji svoj mandat doživljava kao plaćeni godišnji odmor, a najviše uživa u sebi i zlostavljanju svojeg glasnogovornika Denisa (Ivica Pucar).

Pomaknuti humor i nadrealne situacije čine “Zakon!” posve netipičnom domaćom televizijskom serijom.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala