Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Počinje još jedan Tjedan morskih pasa (Shark Week) na Discovery Channelu
Može li Phelps plivati brzo poput velike bijele psine saznajte u Tjednu morskih pasa od ponedjeljka do nedjelje (24 – 30.7.)

Počinje još jedan Tjedan morskih pasa (Shark Week) na Discovery Channelu

Tjedan morskih pasa (Shark Week), najiščekivaniji televizijski događaj ljeta, vraća se na Discovery Channel u ponedjeljak, 24. srpnja. Morski psi su na Discovery Channelu glavne zvijezde ljetnog programa već 29. godinu za redom, a ovog puta im se pridružuje i Michael Phelps, osvajač najvećeg broja olimpijskih medalja u povijesti. Phelps će se upoznati s morskim psima i naučiti mnogo o ovim izvanrednim životinjama, između ostalog i kako roniti s njima. A čeka nas i sasvim posebno odmjeravanje snaga u filmu Phelps protiv morskog psa, u kojem će Phelps uz pomoć najmodernije tehnologije vidjeti može li plivati brzo poput velike bijele psine. Može li? Saznat ćemo u nedjelju 30. srpnja.

Tjedan morskih pasa svakog dana donosi nove zanimljive priče o morskim psima snimljene pomoću inovativne tehnologije koja nam omogućava uvid u jedinstvene vrste morskih pasa. Ovo je prva godina u povijesti franšize kada će Tjedan morskih pasa biti usklađen diljem svijeta, te će se emitirati tijekom istog tjedna na Discovery Channelu u 220 zemalja svijeta.

Raspored programa za Tjedan morskih pasa 2017.:

O MORSKIM PSIMA S MICHAELOM PHELPSOM – ponedjeljak, 24. srpnja u 23:00
Michael Phelps će s Docom Gruberom i Tristanom Guttridgeom iz laboratorija Bimini proći brzinski tečaj o morskim psima: od razotkrivanja mitova do toga kako roniti s njima. Michael će naučiti kako sigurno roniti s morskim psima, te kako ostati smiren dok mu morski pas čekićar pliva 60 centimetara od lica, a sve to kako bi izbliza svjedočio nevjerojatnoj moći velike bijele psine. Produkcija Peacock Productions.

MORSKI PSI PROTIV KROKODILA – utorak, 25. srpnja u 23:00
Doktor Mark Meekan i konzervator Paul de Gelder posjećuju plaže s najviše morskih pasa na svijetu na sjevernom području Australije u divljini Cobourg Peninsule. Meekanov je zadatak pobrojati morske pse i vrste u sklopu Vulcan Global FinPrint projekta, dok Paul de Gelder odlazi istražiti priče o krokodilima i morskim psima koji se sukobljavaju oko istog plijena - morskih kornjača. Što se dogodi kada se četiri metra dugačak krokodil nađe u vodama koje su okupirane morskim psima? Upravo to to Mark i Paul pokušati otkriti. Produkcija Big Wave.

MORSKI PSI I GRAD: LOS ANGELES – srijeda, 26. srpnja u 23:00
Uz obale Los Angelesa velikih bijelih psina ima više nego ikada prije, a izgleda da love i izvan sezone. Doktor Chris Lowe, direktor CSULB Shark Laba, želi saznati zašto im se broj povećava. Njegova ga istraga vodi na Guadalupe, otok nedaleko Meksika, gdje će pronaći sve odgovore na svoja pitanja. Produkcija Arrow Media.

VELIKI BIJELI SERIJSKI UBOJICA – četvrtak, 27. srpnja u 23:00
Svake druge godine u listopadu – 2008., 2010., 2012. i 2014. godine - osamljena plaža na kalifornijskoj obali bila je mjesto užasnih napada velike bijele psine. Je li u pitanju isti morski pas koji se stalno vraća i je li bilo napada i u listopadu 2016.? Doktor Michael Domeier vjeruje kako napadi na surferskoj plaži nisu slučajnost. Uz pomoć stručnjaka za morske pse, Ralpha Colliera i Cala Lutherana, te uz pomoć satelitskih oznaka i tehnologije DNK, Michael konačno želi otkriti o kojoj psini se točno radi. Produkcija Shark Entertainment.

MORSKI PAS ČEKIĆAR: UBOJITI APETIT – petak, 28. srpnja u 23:00
Početkom studenog golemi morski psi čekićari dolaze do Biminija (Bahami). Da bi otkrio zašto, vodeći stručnjak za morske pse Tristan Guttridge prati ove inače usamljene grabežljivce. Ultrazvuk proveden na ženkama čekićara pokazuje da većina očekuje mlade. Guttridge vjeruje kako provode zimu u Biminiju kako bi osigurale dovoljno hrane za mladunce koji se u njima razvijaju - a zatim se sele na obalu Floride kako bi vrebale novi plijen - dokazi su nepogrešivi. Produkcija Icon Films.

AFRIČKI SAFARI S MORSKIM PSIMA – subota, 29. srpnja u 23:00
Madagaskar nije poznat kao lokacija velike bijele psine, dapače prema podacima s kojima stručnjaci za morske pse raspolažu i velika bijela psina i tigrasti morski pas su "izumrli" u vodama Madagaskara. Zašto je onda velika bijela psina, označena u Južnoj Africi, putovala 2400 kilometara uz afričku obalu do Madagaskara? Da bi to istražio, Craig O'Connoll zajedno sa svojim timom putuje na taj daleki otok kako bi istražio da li je Madagaskar nova lokacija na kojoj se okupljaju velike bijele psine. ProdukcijaArrow Media.

PHELPS PROTIV MORSKOG PSA – nedjelja, 30. srpnja u 23:00
Morski psi su jedni od najbržih i najučinkovitijih grabežljivaca na planetu. Pogledajte što će se dogoditi kad Michael Phelps, najuspješniji svjetski plivač s čak 39 svjetskih rekorda i 23 olimpijske medalje, odluči otkriti može li plivati brže od svog najvećeg suparnika do sada? Cijenjeni svjetski plivač uspoređuje se s najučinkovitijim predatorom u oceanu: Phelps protiv morskog psa. Utrka počinje! Produkcija Peacock Productions.

Sharkopedia.com je i dalje najbolja online destinacija za sve informacije o morskim psima. Uz brojne činjenice o morskim psima, Sharkopedia je i ove godine proširena s materijala koji uključuju zapanjujuće fotografije, video sadržaj, intervjue sa stručnjacima i interaktivna iskustava.

Oceana i Discovery ponovno se udružuju kako bi spasili morske pse. Uz suradnju s drugim velikim brandovima, cilj je prikupiti novac za projekt Oceane o očuvanju morskih pasa, aktivaciju sustava obilježavanja morskih pasa i razvoj sadržaja za obrazovanje ljudi o važnosti morskih pasa u našem ekosustavu.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala