Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Prosinac na Klasik TV-u
U blagdanskom mjesecu Klasik TV nas daruje izvrsnim filmskim premijerama, ciklusima filmova te fantastičnim serijama

Prosinac na Klasik TV-u

Klasik TV nas u posljednjem mjesecu ove godine daruje mnogobrojnim fantastičnim filmskim premijerama, ciklusom filmova Klasici na Klasiku gdje možemo uživati u filmovima velikog hrvatskog glumca Borisa Dvornika te serijama Technotise: Edit i ja i SFRJ za početnike.

Klasici na Klasiku: Boris Dvornik

Večeras počinje ciklus filmova Borisa Dvornika, koji nudi uvid u njegov sjajan glumački talent i bogatu karijeru. Filmovi će se prikazivati ponedjeljkom i utorkom. Ciklus počinjemo premijerom komedije Martin u oblacima 30.11. u 22h. Dan nakon, u isto vrijeme nas očekuje ratna drama Deveti krug, u kojem Boris Dvornik glumi mladića koji se mora vjenčati sa djevojkom kako bi joj spasio život.

Tjedan kasnije nas čeka film Čovik od svita. Simpatična komedija Obrada Gluščevića prvi je film iz bivše države koji opisuje život naših gastarbajtera. Dan nakon stiže ratni spektakl Most o elitnom timu stručnjaka za eksplozive, koji Partizani šalju da raznesu strateški važan most. Nakon toga je na redu drama Ljubav i poneka psovka, a iza nje ljubavni film Opklada.

Na male ekrane vraća se i Roko Prč u komediji Servantes iz maloga mista, koja je na programu 21.12. Iza nje stiže ratni film Kad čuješ zvona, za koji je Boris Dvornik osvojio Zlatnu arenu u Puli za najbolju ulogu. Ciklus filmova ovog velikana hrvatskog glumišta završava se sa dvije drame - Život je masovna pojava i Živjeti od ljubavi.

Filmske premijere

Svakoga četvrtka navečer budite uz Klasik TV i izvrsne filmova sa područja bivše Jugoslavije. Ovoga četvrtka počinjemo dokumentarnim filmom Igora Stoimenova Partizanski film, koji se bavi žanrom partizanskog filma što je obilježio jugoslavensku kinematografiju. Četvrtak 10.12. rezerviran je za završni dio trilogije o Koku, ekranizacija romana Ivana Kušana, film Ljubav ili smrt.

Tjedan kasnije, 17.12. dolazi nam ljubavna drama Isprani, nagrađivani film Zrinka Ogreste naglašenog ugođaja beznađa i očaja, smješten među likove s društvene margine. Na Badnjak nas u večernjem terminu čeka sportska komedija Plavi 9, debitantski film Kreše Golika. Kraj godine dočekat ćemo uz Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja, jedan od najboljih filmova Krste Papića.

Serije na Klasiku

Svakoga utorka u 20:05, počevši od 15.12., na programu nas čeka znanstveno-fantastični animirani serijal Technotise: Edit i ja. Radnja ovog neobičnog filmskog serijala smještena je u Beogradu 2074. godine. Glavni lik je Edit, prosječna studentica psihologije, koji si ugrađuje čip koji bi joj trebao pomoći da prođe ispit no nakon ugradnje joj se počinju događati neobične stvari.

Na Klasik TV-u također svakoga tjedna možemo uživati u seriji SFRJ za početnike. Dokumentarno-zabavni serijal kolažnog tipa, sastavljen je od 16 epizoda, a svaka epizoda tematizira nekoliko pojmova ili fenomena vezanih uz kulturu svakodnevice bivše Jugoslavije - onako kako ih se sjećaju nekadašnji državljani Jugoslavije - s nostalgijom, sarkazmom, humorom, bez opterećenja i politikanstva.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala