Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zagrebulje predstavljaju specijal serije Naše malo misto
Specijal omiljene domaće serije emitiran je samo na Silvestrovo 1970. i ponovno 2018. godine

"Zagrebulje" predstavljaju specijal serije "Naše malo misto"

Arhivska ekskluziva Zagrebulje predstavlja specijal serije Naše malo misto, koji je emitiran samo jednom na Silvestrovo 31.12.1970. u sklopu novogodišnjeg programa nekadašnje Televizije Zagreb. Prošlo je gotovo pola stoljeća od ponovnog emitiranja 2018. godine. Specijal ne propustite u petak, 31. prosinca na Drugom programu HRT - HTV 2 u 18:20.

Filmski crno-bijeli materijal ove emisije pronađen u dijelovima, presnimljen je i digitalno obrađen.

Naslov Zagrebulje nazvan je prema ciklusu satiričkih feljtona Augusta Šenoe u kojima je književnik oštrim i razornim jezikom pisao o temama iz društvenog, kulturnog i političkog života. Jednako kao što je Šenoa opisivao mane svojega grada, ali uvijek sa simpatijama, tako i Luigi i Bepina promatraju zbivanja u velikom gradu u njihovom malomišćanskom ozračju, iz svojega kuta.

Dr. Luigi i njegova Bepina odlaze vlakom spavaćim kolima iz Splita u Zagreb. Putem doživljavaju smiješne zgode i nezgode, koje se nastavljaju u razgledavanju Zagreba. Svoje poznavanje hrvatske povijesti, zahvaljujući Zagorkinim romanima, Bepina će pokazati kad ugleda znamenita gornjogradska Kamenita vrata, dok će Luigi tražiti kip bana Jelačića na Trgu Republike.

U baru hotela Palace susreću Roka u društvu dviju mladih dama dok Anđa spava u hotelu. Roko se ispričava da je na poslovnom putu na koji je poveo i Anđu, a Bepina mu povjeruje tek kada ode po Anđu i dovede je u društvo, te svi zajedno pjesmom i plesom, kao i poznatim songom iz ove kultne serije slave dolazak u Zagreb, koji je Bepini oduvijek bio "lipi glavni grad"...

U Zagrebuljama glume Karlo Bulić, Asja Kisić, Boris Dvornik, Zdravka Krstulović, Ivo Kadić, Jugoslav Nalis, Branko Nači... Scenarist je Miljenko Smoje, redatelj Daniel Marušić, snimatelj Branko Blažina, a skladatelj Pero Gotovac. Urednica Antologije dramskog programa je Maja Gregl.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala