Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Izvanredno stanje u Parizu se nastavlja, kina ostaju zatvorena
U jeku terorističkog napada u Parizu filmske premijere odgođene, a kino dvorane diljem grada ostaju zatvorene

Izvanredno stanje u Parizu se nastavlja, kina ostaju zatvorena

 Izvanredno stanje u Parizu, koje je potakla serija terorističkih napada na javna mjesta francuskog glavnog grada ovoga petka, počelo je zatvaranjem javnih mjesta i okupljališta. Kino dvorane diljem grada zatvorile su svoja vrata u subotu, a tišina s filmskih platna nastavit će se i ostatak vikenda. 

Niz popularnih kino dvorana, poput Luxoura i Forum des Imagesa te kina lanaca u Parizu, uključujući Gaumont-Pathe, UGC i MK2, zatvorilo je svoja vrata u subotu, a tako će ostati i u nedjelju.

Uslijed proglašenja izvanrednog stanja zakazane filmske premijere, filmski događaji i festivali sustavno su otkazani diljem grada. Među otkazanim prestižnim događajima je i prikazivanje filma Mia Madre talijanskog redatelja Nannija Morettija i holivudskog špijunskog trilera Toma Hanksa Most špijuna.

Odgođeno je predstavljanje vesterna Natalie Portman Jane Got a Gun, čija je projekcija bila zakazana u ponedjeljak. Uslijed tragičnih događaja Universal je otkazao promociju filma Steve Jobs na kojem se trebao pojaviti i redatelj Danny Boyle. Posebno pretpremijerno prikazivanje Pixarovog Dobrog dinosaura i cjelodnevni spektakl koji se trebao održati ovu subotu također je odgođen na neodređeno vrijeme.

Ipak, najveći pogodak pretrpio je franuski triler Made in France čija je velika premijera trebala biti iduću srijedu. Triler o terorizmu u kojem se francuski novinar infiltrira u lokalnu terorističku ćeliju ranije ove godine je otkazan kada je Pariz pretrpio još jedan napad islamista na redakciju Charlie Hebdoa. Distributer filma Pretty Pictures je promptno ponovno otkazao premijeru.

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala