Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Amanda Seyfried komentirala kaznu Elizabeth Holmes koju je glumila u seriji The Dropout
Glumica je prošle godine osvojila nagradu Emmy za ulogu osnivačice Theranosa

Amanda Seyfried komentirala kaznu Elizabeth Holmes koju je glumila u seriji "The Dropout"

Foto: YouTube

Nagrađivana glumica Amanda Seyfried izrazila je svoje mišljenje o Elizabeth Holmes i njezinom početku izvršenja 11-godišnje zatvorske kazne.

Seyfried je u limitiranoj biografskoj dramskoj seriji The Dropout streaming servisa Hulu glumila Holmes, osnivačicu tvrtke Theranos, a serija se bavila jednom od najvećih prijevara u Silicijskoj dolini te Holmesinim životom i što je dovelo do njezinog vrtoglavog bogatstva i kasnije još strmoglavijeg pada koji je kulminirao suđenjem te izricanjem zatvorske kazne na koju je Holmes konačno stigla prije dva dana, 30. svibnja.

„Sad dvoje djece visi o koncu. Komentiram kao roditelj, kao mama. Život nije fer, ali u mnogim stvarima jest fer. Ovo je fer konkretno za nju“, osvrnula Seyfried se pritom misleći na dvoje djece koje je Holmes sad ostavila iza sebe od kojih jedno ima skoro 2 godine, a drugo je rodila početkom godine.

Holmes je još početkom siječnja prošle godine proglašena krivom po nekoliko točaka optužnice nakon čega je u rujnu trebala na izvršenje zatvorske kazne od 20 godina. Nakon žalbi, među ostalim i zbog trudnoće s drugim djetetom koje su mnogi prozvali proračunatim, Holmes je izrečena kazna zatvora od 11 godina. Seyfried je još prošle godine za IndieWire otkrila kako ju je uloga u seriji The Dropout odmah privukla kako bi mogla istražiti Holmesin lik i biti objektivna prema njoj i događanjima oko nje.

„Udaljiš se od stvarne osobe ako su još uvijek živi i to mi je zbilja pomoglo. Nismo smjeli razgovarati s njom niti ona s nama. Tko zna kako bi inače završilo jer sam sklona vidjeti najbolje u ljudima čim ih upoznam, što mi je zadalo probleme u prošlosti. Što više djece imam, to više podižem granice. Tako da, kad nekog glumim, držim se podalje od te osobe radi vlastite sigurnosti“, rekla je glumica tada.

Theranos je nekad bila uspješna tvrtka za koju je Holmes skupila preko milijarde dolara kako bi radila na svom revolucionarnom otkriću analize krvi, što se kasnije pokazalo lažnim. Tvrtka je raspuštena 2018. godine nakon čega su Holmes i njezin bivši partner Ramesh Balwani optuženi.

Serija The Dropout dostupna je i kod nas na streaming servisu Disney+ sa svih osam epizoda. Fiktivna verzija priče o Holmes naziva Bad Blood trebala se također snimati s Jennifer Lawrence u glavnoj ulozi te u režiji Adama McKaya, ali Lawrence je odustala od projekta kad je vidjela The Dropout jer je smatrala da je Seyfried već odradila odličan posao.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala