Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Amanda Seyfried uvjerljiva kao Elizabeth Holmes u prvom traileru za The Dropout
U ožujku stiže dramska serija o jednoj od najvećih prijevara u Silicijskoj dolini

Amanda Seyfried uvjerljiva kao Elizabeth Holmes u prvom traileru za "The Dropout"

Foto: YouTube

Jedna od najvećih prijevara u Silicijskoj dolini uskoro stiže na streaming servis Hulu u dramskoj seriji The Dropout za koju je predstavljen prvi trailer.

Glavnu ulogu osnivačice nekad revolucionarnog Theranosa Elizabeth Holmes ima Amanda Seyfried koju u videu možemo čuti kako je savršeno skinula specifični Holmesin glas, što je mnoge oduševilo. Biografska dramska serija pokazat će nam njezin život, karijeru i strmoglavi pad – sve to dogodilo se u samo nekoliko godina. Holmes je od milijarderke ostala bez ijednog dolara, a serija je inspirirana istoimenim podcastom.

Radnja prati Holmes koja je odustala od Stanford Universityja kako bi osnovala Theranos sa samo 19 godina s kojim je započela svojevrsnu zdravstvenu revoluciju kad je predstavila krvne pretrage koje se mogu obaviti iz samo nekoliko kapi krvi i to po prihvatljivim, svima dostupnim cijenama. Svi su je hvalili, a njezin uzor bio je Steve Jobs čiji je stil kopirala oblačeći crnu dolčevitu baš kao i on. Njezin pad započeo je 2015. godine kad je niz novinarskih i regulatornih istraga otkrio razne sumnje u vezi s tehnološkim tvrdnjama i toga da je Holmes prevarila ulagače i vladu.

Nakon suđenja koje je potrajalo dulje od planiranog zbog pandemija koronavirusa i njezine trudnoće, Holmes je početkom siječnja ove godine proglašena krivom po nekoliko točki optužnice te čeka rujan kad bi trebala na izdržavanje zatvorske kazne od maksimalno 20 godina.

U seriji glumi Naveen Andrews kao Holmesin bivši poslovni partner Ramesh 'Sunny' Balwani čije suđenje tek kreće u ožujku ove godine, a među ostalima pojavit će se William H. Macy, Laurie Metcalf, Elizabeth Marvel, Utkarsh Ambudkar, Kate Burton, Stephen Fry, Michel Gill, Michael Ironside, Bill Irwin, Dylan Minnette, Alan Ruck, Sam Waterston i Josh Pais. Holmes je trebala glumiti Kate McKinnon koja je u veljači prošle godine odustala od projekta.

The Dropout na Hulu stiže 3. ožujka kad će biti dostupne prve tri epizode, a preostalih pet na tom streamingu naći će se na tjednoj bazi. Osim Hulu, priča o Holmes zainteresirala je i Oskarovca Adama McKaya radi igrani film Bad Blood u kojem glavnu ulogu ima Jennifer Lawrence. 2019. godine HBO je objavio dokumentarni film Izumiteljica: Krvava prijevara koji je dobro prihvatila i kritika i publika.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala