Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Russell Brand ponovno pravi valove
Komičar i "moderni prorok" Russell Brand izostao s premijere svog dokumentarca "Brand: The Second Coming" na SXSW festivalu

Russell Brand ponovno pravi valove

 Nije nečuveno da showman i popularni kritičar modernog doba Russell Brand uzburka mirne vode, a iako to inače radi velikim i izazovnim izjavama, ovoga je puta njegov izostanak s premijere bio gesta koja je privukla svu medijsku pažnju. 

Naime, dokumentarni film Brand: The Second Coming, čija premijera se održala na sinoćnjem otvaranju SXSW festivalu u Teksasu u SAD-u, u svome središtu ima upravo megalomansku ličnost Russella Branda. Dokumentarac je režirala Ondi Timoner, koja je pristupila projektu nakon niza godina neuspješnog i neplodonosnog snimanja. 

Reformirani celebrity, Russell Brand, novinske je naslove o pijanstvima, ovisnostima i ponekom glumačkom ulogom zamijenio svojevrsnom misijom da svijet učini boljim mjestom. Posvetio se kampanji borbe protiv ovisnosti i promicanju zdravog života. S glavnim fokusom na promicanju zdravlja, često ne izostane ni njegova javna i osebujna kritika modernoga društva, politike i nepravednog gospodarskog sustava u svijetu. U šali samoprozvani prorok svoju misiju provodi na jako zabavan način, a njegova komedija dopire do sve širih publika.

Upravo je ta preobrazba iz nepromišljenog celebrityja u čovjeka s misijom centralni dio dokumentarca kojem je dirigirala Ondi Timoner.

Čini se kako je Brandu, koji inače živi za svjetla pozornice, ovoga puta svjetlo bilo prežarko. Osim što je dotični dokumentarc otvorio festival i sam Brand je trebao održati govor, ali se nenadano povukao. 

Kako je redateljica Ondi Timoner izjavila nakon prikazivanja filma Brand se osjećao toliko neugodno u vezi dokumentarca da je pokušao i spriječiti samu premijeru. Na sreću to se nije dogodilo, jer prve recenzije su isključivo u pozitivnom duhu.

Redateljica je priznala i to kako je suradnja s Brandom bila težak proces jer je Brand želio sve pažljivo kontrolirati. 

Russell Brand je svoj izostanak i negodovanje zbog dokumentarca objasnio u podužoj izjavi koju je objavio na svojoj službenoj stranici, a u suštini kaže kako je proživljavanje prikazanih dijelova svoga života bilo dovoljno zahtjevno prvi put, a ponovno rekreiranje na platnu za njega je bolno i tužno.

Priznavajući umjetničku viziju Ondi Timoner, na kraju se ispričao i zahvalio svima koji su bili zahvaćeni njegovim izostankom.

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala