Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Malci 2 srušili sve rekorde gledanosti za američki Dan nezavisnosti
Dosadašnji film s najvećom zaradom oko praznika 4. srpnja bili su "Transformeri: Tamna strana Mjeseca"

"Malci 2" srušili sve rekorde gledanosti za američki Dan nezavisnosti

Foto: YouTube

Američki praznik Dan nezavisnosti (Independence Day ili Fourth of July) uvijek je zanimljiv i zbog rezultata gledanosti u kinima, a ove su godine apsolutnu dominaciju imali novi Malci!

Dugo očekivani Malci 2: Kako je Gru postao Gru srušili su sve rekorde ovog praznika sa zaradom od skoro 128 milijuna dolara što je jedan od najboljih rezultata za holivudski animirani film uopće. Za usporedbu Paramountov Sonic: Super jež 2 dosad je imao najveće otvaranje na američkom tržištu tijekom pandemije sa 72 milijuna dolara.

Rezultat je važan i zbog toga što govori kako su se roditelji s djecom spremni vratiti u kino dvorane kao prije pandemije jer je dosad isplativost obiteljskih animiranih filmova bila pod upitnikom. Što se konkretno tiče ovog praznika, dosad su rekorderi bili redom: Transformeri: Tamna strana Mjeseca sa 115,9 milijuna, Spider-Man 2 sa 115,8 milijuna pa Kako je Gru postao dobar s 99 milijuna dolara. U ostatku svijeta zarada za Malce 2 iznosi još 86 milijuna dolara što znači sasvim odličan start s ukupnom zaradom od 200 milijuna dolara.

Malci 2: Kako je Gru postao Gru nastavak je izuzetno uspješnog spin offa Malci iz 2015. godine i ukupno je peti film u Despicable Me franšizi, najuspješnijoj animiranoj franšizi u povijesti. Novi film je priča o podrijetlu (origin story) superzlikovca Grua (Steve Carell) i o tome kako se upoznao s Malcima tijekom 1970-ih dok je bio dječak iz predgrađa.

U originalu uz Carella glasove su posudili Pierre Coffin, Alan Arkin, Michelle Yeoh, Russell Brand, Julie Andrews, Taraji P. Henson, Lucy Lawless, Dolph Lundgren, RZA, Danny Trejo i Jean-Claude Van Damme. U hrvatskim kinima Malci 2 se prikazuju od 30. lipnja, a u sinkroniziranoj verziji glasove su posudili Rene Bitorajac, Alen Šalinović, Mirela Brekalo Popović i Ervin Baučić.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala