Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Izbor za redatelja filma Deepwater Horizon
Visokobudžetna dramatizacija eksplozije naftne platforme u Meksičkom zaljevu iz 2010. godine trebala bi otići u ruke redatelja J. C. Chandora

Izbor za redatelja filma Deepwater Horizon

J. C. Chandor, američki redatelj i scenarist, upravo je u pregovorima za stvaranje novog, nedvojbeno velikog filmskog projekta. Film pod naslovom Deepwater Horizon pozabavit će se tematikom koja još uvijek uznemiruje duhove i budi rasprave. Radnja se, naime, vrti oko ekplozije naftne platforme u Meksičkom zaljevu iz 2010. godine. 

J. C. Chandora su njegova dva filmska prvijenca, Crni ponedjeljak (2011.) i Sve je izgubljeno (2013.), pretvorila u prepoznatljivo ime i usmjerila ka brzom uspjehu, hvalama i nagradama. Trenutačno Chandor završava kriminalističku dramu A Most Violent Year, koja će svjetlo dana ugledati u studenom.  

Scenarij za Deepwater Horizon je baziran na novinskom članku iz New York Timesa, čiji su autori David Barstow, David Rohde i Stephanie Saul detaljizirali i uspostavili slijed tragičnih događaja koji su u konačnici doveli do jedne od najvećih i najpoznatijih ekoloških katastrofa u svijetu. 
Prvi nacrt scenarija za film je potpisao Matthew Sand, a Matthew Michael Carnahan je napisao posljednju i završnu verziju scenarija. Film, koji će producirati Lorenzo Di Bonaventura i Mark Vahradian, ne bi se trebao fokusirati na društvene ili političke rasprave koje se vežu uz temu, nego će prikazivati dramatičnu i dirljivu priču o radnicima koji su se nalazili na platformi za vrijeme nesreće.
Dakle, bit će to priča o preživljavanju u kataklizmičnom događaju u kojem je poginulo 11 osoba. Snimanje bi, ako sve krene po planu, trebalo započeti ove zime.
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala