Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Odlične vanjskopolitičke Paralele HTV-a
Morana Kasapović nova je Mirjana Rakić, čak i po izgledu

Odlične vanjskopolitičke "Paralele" HTV-a

Nova vanjskopolitički magazin "Paralele" (HTV2, 20 sati) opravdao je očekivanja, uz brdo dinamičnih i analitičkih priloga odličnih novinara.

Čak je i urednica i voditeljica prve emisije Morana Kasapović svoj novi izgled prilagodila Mirjani Rakić, pa sad izgleda kao njena mlađa sestra. I skoro jednako moćno pred kamerom.

Glavna tema bila je situacija nakon sukoba u Gruziji čime je jasno da se svjetski poredak mijenja.

Uz opijenost uspjehom, Rusima je jutro poslije Gruzije donijelo i probleme - iz Rusije je ubrzo povučeno 14 milijardi eura stranog kapitala. O svemu su govorili relevantni stručnjaci, poput dr. Tvrtka Jakovine, a Benjamin Friedman s CATO instituta u washingtonskom studiju o eventualnom sukobu s Moskvom ustvrdio je da bi svakako  trebalo izbjeći novi hladni rat, iako je to realna prijetnja. Smatra da bi se odnosi s Rusijom popravili da na predsjedničkim izborima pobijedi Obama.

Rusku priču donijela je Inka Eterović. Prosječni Rus smatra da su oni dio Europe, ali širenje NATO-a prema granica Rusije nije dopustivo, Rusiju ne bi trebalo ljutiti... i ona će prvi put u poslijesovjetskom vremenu morati odrediti svoje vanjskopolitičke prioritete!

Ivana Dragičević Veličković napravila je prilog o trenutnoj poziciji NATO-a, svoje misli iznio je i William Engdahl, a osvrnulo se i na samit u Bukureštu.

Svoje minute imala je i Elizabeta Gojan, a Jasna Paro je iz Londona, uz glumicu Joannu Lumley govorila o pravima Gurkha, koji su do 1997. bili u Hong Kongu, pa preseljeni u Veliku Britaniju i nakon toga izgubili prava, jer "nisu povezani s Britanijom" - a 50 000 ih je dalo život za nju!

Odlična emisija, sa novim, a ne recikliranim informacijama i snimkama, pa jedva čekamo da i Goran Rotim, koji je za 14 dana voditelj "Paralela" - pokaže svoje adute. Emisija bi trebala ići svaki tjedan, no sljedeći četvrtak na programu je - nogomet!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala