Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Vijesti u 17 po Šprajcovu konceptu, a bez Šprajca?
Zbog izjave za Jutarnji Šprajc neće voditi redizajnirane Vijesti u 17 sati za koje je sam osmislio koncept

Vijesti u 17 po Šprajcovu konceptu, a bez Šprajca?

Foto: HRT, YouTube

Zoran Šprajc, do jučer rado gledan voditelj i urednik središnjeg Dnevnika HTV-a koji je s tog mjesta po kazni prvotno uklonjen nakon što Programsko vijeće HRT-a nije moglo prijeći preko priloga o padu Vukovara emitiranog u njegovu Dnevniku, sudeći prema svemu, čini se da ni 5. ožujka opet neće na ekran, barem ne kao urednik koncepcijski novih Vijesti u 17 sati, piše novilist.hr. Odlučili su to šefovi Informativnog programa koji su u petak po Prisavlju šetali s Jutarnjim listom, otvorenim na stranici s tekstom u kojem je Šprajc, bivši urednik središnjeg Dnevnika HTV -a, rekao:

- Oko Dnevnika se stalno nešto mudruje i koncipira. I nakon pedeset godina tradicije news programa u svijetu, mi još uvijek iznova pokušavamo otkriti toplu vodu. A za Dnevnik mora vrijediti isto ono što mora vrijediti za svaki drugi televizijski proizvod informativnog programa. Kada je riječ o Dnevniku, bilo bi dobro da ga rade najbolji. -


- Da ima voditelje koji imaju najbolje ocjene nastupa, govora i uvjerljivosti. Da imate urednike koji mogu svijet oko sebe sagledati šire od vlastitog dvorišta. Da imate novinare koji znaju postavljati pitanja i tražiti odgovore. Dodajte svemu tome zrnce lucidnosti, osobnosti i iskustva i dobit ćete dobar i gledljiv televizijski proizvod. Ili, da budem izravniji: ako vam pada promet u bordelu, nećete mijenjati namještaj nego osoblje - izjavio je Šprajc.

Ove njegove izjave nisu se dopale šefu Informativnog programa Draženu Miočiću, ni zamjenici Sandri Križanec, pa je odlučeno da će nove Vijesti po Šprajcovom konceptu voditi novinarka Kristina Validžić i urednik Goran Brozović. Iz priče je otpala i Elizabeta Gojan, koju je Šprajc predlagao kao suvoditeljicu, piše jutarnji.hr.

- Da, mogu potvrditi da ni Elizabeta ni ja nećemo voditi i uređivati Vijesti te da će teret odgovornosti preuzeti Dražen Miočić. Hoću li ja na neki drugi način sudjelovati emisiji koju sam osmislio i predložio? Neću. Ja ću sada, poput svakog konceptualnog urednika, osmišljavati nove koncepte za neke druge emisije - komentirao je Šprajc za novilist.hr.


Vijesti će, doduše, ići, i to po konceptu koji je baš Šprajc predložio glavnom uredniku HTV-a Brunu Kovačeviću. One bi trebale biti i brže, i dinamičnije, trajati 20 minuta, odnosno dvostruko duže nego do sada, emitirati se i vikendom.

- Iskreno vjerujem da se radi o dobrom konceptu i da će Vijesti u 17 biti i dobre i kvalitetne - kazao je Šprajc.

Ako je, međutim, suditi po žestini reakcije s vrha HRT-a, možda se sve i opet u zadnji čas obrne i posve drukčije rasplete.

- Informacije o Vijestima u 17 objavit ćemo u ponedjeljak kada sve bude definirano. Nema nikakvih tajni, stvar je u radnoj fazi. Krajnje je besmisleno da mediji raspravljaju o svakom radnom sastanku na HRT-u, kao i da se pravdamo za odluke koje još nisu ni donesene – poručuju za novilist.hr Službe za odnose s javnošću HRT-a.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala