Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


10 podcijenjenih filmova 2013.
Gotovo svi smo čuli za 'Gravitaciju' ili '12 godina ropstva', ali ove se godine u kinima našlo i onih boljih, ali manje poznatih

10 podcijenjenih filmova 2013.

Ove smo godine mogli gledati odlične filmove, saznali smo koji nam sve novi uzbudljivi slijede, a kako se polako bliži kraj 2013. zanimljivo je izvojiti neke, ovaj put one podcijenjene.

Ova filmska godina bila je poprilično uspješna. Imali smo odličan SF Gravitacija, uskoro nam stižu romantična komedija Ona, biografski Vuk s Wolf Streeta, kriminalistička drama Američki varalice, glazbena drama Inside Llewyn Davis, povijesna 12 godina ropstva... popis je naizgled beskonačan, ali na njemu ćete rijetko naći one genijalne koji su ostali u sjeni navedenih.

Donosimo popis nekih od nepravedno zapostavljenih filmova ove godine, uz pomoć portala The Daily Beast.

NE, drama

Ove je godine politička povijesna drama bila je nominirana za Oskara u kategoriji najboljeg filma s neengleskog govornog područja te je godinu ranije nagrađena na festivalu u Cannesu. Nedavno se počela prikazivati i u našim kinima, ali drama je ostala na hvalospjevima kritičara, ne i publike.

ČOVJEK IZ SJENE, akcijski triler

Film snimljen prema istinitoj priči na Sundance filmskom festivalu dobio je pozitivne kritike, ali našu publiku, krajem ožujka kad je stigao u kina, nije oduševio. Redatelj ovog filma je Oskarovac James March (Čovjek na žici), a glumačka postava nije ništa manje poznata: Clive Owen, Gillian Anderson, Aidan Gillen.

PRIJE PONOĆI, romantična drama

Teško je vjerovati da je od prvog filma iz serijala Before prošlo skoro 20 godina (Prije svitanja). Ethan Hawke i Julie Delpy ponovno oduševljavaju svojom glumačkom izvedbom, a od mnogih nominacija za razne nagrade (još nisu dodijeljene) ističe se nominacija za Zlatni globus za najbolju glumicu u mjuziklu ili komediji.

THE EAST, kriminalistička triler drama

Alexander Skarsgård, zvijezda serije Okus krvi, ovim filmom uskočio je u nešto drugačiju ulogu u filmu napete političke tematike o eko teroristima pod imenom The East. On je Benji, vođa spomenute organizacije koja napada velike korporacije, a tajna agentica Sarah (Brit Marling) dobila je zadatak uništiti ih.

MNOGO VIKE NI ZA ŠTO, romantična drama

Projekt filmaša Jossa Whedona nije baš tipičan za njegovo stvaralaštvo. Temeljen na poznatoj Shakespearovoj komediji, film je snimljen u samo 12 dana u kući Jossa Whedona u crno bijelom formatu i to uz originalan tekst, a glumačku ekipu čine njegovi dobri prijatelji.

AIN'T THEM BODIES SAINTS, romantična drama

Casey Affleck i Rooney Mara glume bračni par kriminalaca, Bob i Ruth, koji se nakon dolaska policije mora suočiti s posljedicama. Bob preuzima krivnju na sebe i nakon četiri godine provedene u zatvoru bježi kako bi se ponovno ujedinio sa suprugom i kćeri koju nikad nije upoznao. Film je nedavno počeo s redovnom distribucijom, no nije poznat datum prikazivanja kod nas.

UTRKA ŽIVOTA, biografska drama

Biografska priča o rivalstvu između legendi Formule 1 Jamesa Hunta (Chris Hemsworth) i Nikija Laude (Daniel Brühl) nije baš prošla zapaženo u kinima, a neuspjeh u SAD-u stručnjaci su objasnili nedovoljnim interesom tamošnje publike za tematiku Formule 1. Ipak, kritičari su procijenili kako je riječ o dobrom ostvarenju pa je među ostalim nominiran za dva Zlatna globusa, za najbolju dramu i najboljeg sporednog glumca (Daniel Brühl).

THE SPECTACULAR NOW, romantična drama

Iako naizgled tinejdžerska drama, film je dobio odlične kritike te pobrao nagrade na renomiranim filmskim festivalima. Redatelj James Ponsoldt (Razbijeni) i scenaristi zaslužni za (500) dana ljubavi napravili su zanimljiv i dirljiv film o popularnom srednjoškolcu Sutteru (Miles Teller) koji se drastično mijenja nakon što upoznaje štrebericu Aimee (Shailene Woodley) koja ga uči kako postati odgovoran mladić. U redovnu distribuciju krenuo je tek nedavno.

UBIJ SVOJE NAJDRAŽE, biografska drama

Redatelj John Krokidas primio se istinite i kontroverzne priče o ubojstvu Davida Kammerera (Michael C. Hall) koje je počinio njegov mladi ljubavnik Lucien Carr (Dane DeHaan). Ovo je prvi dugometražni Krokidasov film koji odlikuju odlični detalji tog vremena (1940-e godine), seksualna tematika i odlične izvedbe Daniela Radcliffea i Danea DeHaana. Film je tek prošli tjedan počeo s redovitim prikazivanjem, a hrvatski gledatelji imali su ga prilike gledati u kinima još u rujnu.

SAVJETNIK, kriminalistička triler drama

Oko ovog ostvarenja se 'lome koplja'. Film velikog redatelja Ridleya Scotta u SAD-u je ispao apsolutni promašaj, a u ostatku svijeta prošao je tek nešto bolje. Ni slavni redatelj, niti impresivna glumačka ekipa (Michael Fassbender, Cameron Diaz, Javier Bardem, Penelope Cruz i Brad Pitt) nisu ga uspjeli spasiti. Scott je ovim filmom odao počast preminulom bratu Tonyju Scottu, a neki navode kako je ovo ostvarenje koje će cijeniti buduće generacije. Još ga stignete pogledati u našim kinima i procijeniti je li podcijenjen ili uistinu loš.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala