Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Judd Apatow smatra uvredljivim staviti Barbie u kategoriju najbolje adaptacije scenarija
Filmaš smatra nekorektnim jer "nije postojao materijal po kojem se radilo"

Judd Apatow smatra uvredljivim staviti "Barbie" u kategoriju najbolje adaptacije scenarija

Foto: Depositphotos

Judd Apatow nikako se ne slaže s Akademijom (Academy of Motion Picture Arts and Sciences iliti skraćenica AMPAS) koja je prije koji dan film Barbie Grete Gerwig odlučila razmatrati za nominaciju za Oskara u kategoriji najbolje adaptacije scenarija, umjesto originalnog scenarija.

„Uvreda je scenaristima na ovaj način reći da su radili prema postojećem materijalu. Nije postojao materijal ili priča“, svoju ljutnju je na X-u, nekadašnjem Twitteru, izrazio poznati redatelj.

Reakcija je to na odluku Akademije od prošle srijede kad je odlučeno da Barbie pripada u kategoriju najbolje adaptacije scenarija – svako biračko tijelo i skupina imaju svoj set pravila za filmove pa tako i za kategorije scenarija za koji mogu aplicirati te biti nominirani.

Unatoč kampanji da Barbie svakako bude u kategoriji originalnog scenarija, to se nije dogodilo – istu sudbinu doživjeli su primjerice nominirani za Oskara Priča o igračkama 3, Borat 2, Prije sumraka i Prije ponoći koji su također bili kategorizirani za najbolju adaptaciju scenarija. Objašnjenje Akademije za ovaj potez jest zato što su Barbie i Ken već postojeće lutke iz Mattela – iako primjerice Writers Guild of America Barbie stavlja u kategoriju originalnog filma u kakvoj kategoriji će i biti na nadolazećim WGA Awards.

Greta Gerwig filmom Barbie prva je žena koja stoji iza naslova koji je zaradio preko milijarde dolara i dosad je bila nominirana za tri nagrade Oscar: za Lady Bird bila je nominirani za najbolji originalni scenarij te za režiju, a za Male žene za najbolju adaptaciju scenarija. Gerwig, osim što je režirala Barbie, sa suprugom Noahom Baumbachom napisala je i scenarij.

Glasanje za nominacije za nagradu Oscar kreće 11. siječnja i traje do 16. siječnja, a nominirani će biti poznati 23. siječnja. Dodjela zlatnih kipića zakazana je za 10. ožujka i to će biti 96. po redu, a ceremoniju će voditi Jimmy Kimmel kojem će to biti četvrti put u toj ulozi čime će stati uz bok Whoopi Goldberg i Jacku Lemmonu.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala