"Izvrnuto obrnuto 2" ima najbolje otvaranje ove godine!

ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Diljem svijeta u prvom vikendu zaradio je ogromnih 295 milijuna dolara

Foto: YouTube

Konačno osvježenje kad je u pitanju box office diljem svijeta: Izvrnuto obrnuto 2 (Inside Out 2) prestiglo je sva očekivanja i trenutno ima najbolji ovogodišnji start i u Sjevernoj Americi i u ostatku svijeta!

Animirani film studija Disney i Pixar tako je u svom premijernom vikendu zaradio diljem svijeta ukupno ogromnih 295 milijuna dolara od čega je 155 milijuna na domaćem tržištu u Sjevernoj Americi čime je prestigao Dina: Drugi dio (82,5 milijuna) i Godzilla x Kong: Novo carstvo (80 milijuna) koji su do danas imali najbolje ovogodišnje otvaranje. Osim toga, Izvrnuto obrnuto 2 prvi je film koji je startao s više od 100 milijuna dolara još od prošlog srpnja kad je Barbie uzela 162 milijuna na tamošnjem tržištu. Očekivanja za Sjevernu Ameriku bila su između 80 i 90 milijuna dolara.

U ostatku svijeta tako zarada iznosi velikih 140 milijuna dolara što je dovoljno da je Izvrnuto obrnuto 2 prestigao Snježno kraljevstvo 2 kao najveće međunarodno otvaranje ikada (135 milijuna)! Ogroman uspjeh neočekivano je postigao u Latinskoj Americi gdje ima drugi najbolji start ikad, i to iza Disney-Marvel epskog filma Osvetnici: Završnica. Ovi rezultati zbilja su trebali studijima i kino prikazivačima jer već su dugo brojke prilično slabe s obzirom na blockbustere koji dolaze u kina.

Navedena ukupna zarada od 295 milijuna digla je animiranu avanturu na ljestvicu najboljeg starta za ovakav žanr. Podsjetimo, budžet mu je bio oko 200 milijuna dolara u što nije uključen marketing koji je bio prilično jak, ali sumnjamo da će biti problema da film ispadne profitabilan s obzirom na start i na ocjene kritičara i gledatelja koje su mahom izvrsne.

Izvrnuto obrnuto 2 nastavak je na Izvrnuto obrnuto iz 2015. koji je osvojio Oskara za najbolji animirani film te zaradio ukupno 858,8 milijuna dolara diljem svijeta. U nastavku Riley (kod nas prevedena kao Rajka) slavi 13. rođendan i osnovnim emocijama (Radost, Strah, Gadljivost, Tuga i Bijes), koje su se konačno naučile slagale, stižu sasvim nove koje će uzrokovati kaos kao nikad dosad!

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti