Yahya Abdul-Mateen ll ulazi u kultnu ulogu Denzela Washingtona

utorak, 11. lipnja 2024.

Nova serija "Man on Fire" temelji se na romanima A. J. Quinnella, kao i film iz 2004. godine

Netflix je pronašao svog novog Johna Creasyja. Yahya Abdul-Mateen ll naći će se u glavnoj ulozi i kao producent Netflixove televizijske adaptacije Man on Fire. Steven Caple Jr. bit će izvršni producent serije, a također će se primiti redateljske palice prve dvije epizode. Kyle Killen će biti showrunner, scenarist i izvršni producent.

Serija će se temeljiti na prva dva romana iz serijala o Johnu Creasyju koji potpisuje A. J. Quinnell, Man on Fire i The Perfect Kill. Abdul-Mateen će se naći u ulozi samog Creasyja, odlikovanog veterana Specijalnih postrojbi koji se bori s PTSP-om i pokušava se iskupiti za svoje pogreške.

Quinnellov roman iz 1980. vrti se oko Creasyja, veterana francuske Legije stranaca koji se zaposli kao tjelohranitelj za bogati par u Italiji. Zbližava se s prerano sazrelom kćeri svojih poslodavaca i kreće u pohod osvete kad je mafija otme. U nastavku, romanu The Perfect Kill, Creasyjeva žena i dijete stradaju u terorističkom bombardiranju te on kreće u potragu za počiniteljima.

Knjiga Man on Fire je prvi put ekranizirana 1987., sa Scottom Glennom koji je glumio Creasyja u malo gledanom europskom akcijskom filmu; poznatija je verzija koju je Tony Scott snimio 2004. godine, premještajući radnju u suvremeni Mexico City. S Denzelom Washingtonom kao Creasyjem i sporednom glumačkom postavom koja je uključivala Dakotu Fanning, Christophera Walkena i Mickeyja Rourkea, film je bio hit kod publike, zaradivši 130 milijuna dolara uz budžet od 70 milijuna dolara.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti