Jedan intervju može promijeniti sve u prvom traileru za "Scoop"

utorak, 19. ožujka 2024.

"Kruna" je možda gotova, ali travanj na Netflix donosi novu kraljevsku dramu

Foto: YouTube

Dramska serija o kraljevskoj obitelji koja je potresla Royalse, Kruna, možda je završila, ali Netflix ima novog aduta.

Nakon teasera od prije mjesec dana, jučer je objavljen službeni trailer za Scoop, Netflixovu dramatizaciju intrigantnog intervjua princa Andrewa s novinarkom Newsnighta Emily Maitlis. U filmu je novinarku zaigrala Gillian Anderson, problematičnog princa Rufus Sewell, Keeley Hawes glumi Andrewovu nekadašnju osobnu tajnicu Amandu Thirsk, a Billie Piper je Sam McAlister, producentica Newsnighta koja je osigurala intervju s Andrewom i na temelju čije se knjige Scoops film temelji.

Andrewov intervju s Maitlis održao se u studenom 2019. i proglašen je blago rečeno nesrećom jer je član britanske kraljevske obitelji, koji je dvije godine ranije riješio tužbu za seksualni napad koji je podnijela Virginia Guiffre, izjavio da nema apsolutno nikakvog osjećaja krivnje zbog prijateljstva s osuđenim pedofilom Jeffreyem Epsteinom. Osim toga, nije pokazao apsolutno nikakvo suosjećanje za Epsteinove žrtve i dao je apsurdne razloge zašto nije mogao imati odnose s Guiffre među kojima su da je izgubio sposobnost znojenja te da je bio u Pizza Expressu te noći kad je ona tvrdila da su se upoznali preko Epsteina.

Intervju je prošao toliko katastrofično da je Andrew morao odstupiti sa svih svojih javnih dužnosti te mu je na kraju vlastita majka, tadašnja kraljica Elizabeta II, oduzela sve vojne titule i zaštite. No, ovo nije jedina adaptacija intervjua – novinarka Maitlis za Amazon također radi jednu verziju u kojoj glavne uloge imaju Michael Sheen i Ruth Wilson.

Film Scoop, u hrvatskom prijevodu Velika ekskluziva, na Netflix stiže 5. travnja.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti