Sjajan start za Denisa Villeneuvea i njegov spektakl "Dina: Drugi dio"

ponedjeljak, 04. ožujka 2024.

Očekivano, film je prvi u kinima diljem svijeta i ima najbolji start u Sjevernoj Americi te u ostatku svijeta za Villeneuvea

Foto: YouTube

Iako je bilo očekivano da Dina: Drugi dio ostvari odličan uspjeh svoj premijerni vikend u kinima, ipak su prve brojke zarade oduševile!

Spektakl Denisa Villeneuvea, nastavak Dine iz 2021. koja je ugodno iznenadila gledatelje i kritičare te osvojila šest Oskara, zaradio je 81,5 milijuna dolara samo u Sjevernoj Americi, čime ima najbolje ovogodišnje vikend otvaranje, te još 97 milijuna na međunarodnom tržištu, konkretno s njih 71. Ukupno je to obećavajućih 178,5 milijuna dolara s obzirom na to da su studiji Warner Bros. i Legendary Entertainment potrošili 190 milijuna samo na produkciju te još barem 100 milijuna na promociju – što znači da unatoč odličnom startu, treba još dosta zaraditi da bi film uopće ispao profitabilan.

Osim ovogodišnjeg najboljeg starta u Sjevernoj Americi, Dina: Drugi dio za Villeneuvea znači najbolje otvaranje u cijeloj karijeri i to na međunarodnom tržištu! Najbolje je zasad prošla u Ujedinjenom Kraljevstvu (11,8 milijuna dolara), slijedi Francuska (9,6 milijuna) pa Njemačka (9,1 milijun). Za film se čeka otvaranje na dvama velikim međunarodnim tržištima, Kini i Japanu, u koja stiže 8., odnosno 15. ožujka.

Timothée Chalamet i Zendaya ponavljaju svoje glavne uloge, a tu su i Rebecca Ferguson, Josh Brolin te Stellan Skarsgård kojima su se pridružili Austin Butler, Florence Pugh i Christopher Walken.

Podsjetimo, Dina je 2021. imala slabiju zaradu u Sjevernoj Americi jer je bila istovremeno puštena i u kinima i na streamingu HBO Max. No, u ostatku svijeta prikazana je klasično, prvo isključivo u kinima, u kojima je zaradila impresivnih 324,8 milijuna dolara – sa svim ograničenjima ukupna zarada od 402 milijuna ogroman je uspjeh za ovaj film što su kasnije potvrdili ranije spomenuti Oskari.

Dina: Drugi dio prikazuje se i u hrvatskim kinima od 29. veljače u redovitoj distribuciji.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti