Predstavljena vestern drama "Horizon: An American Saga"

utorak, 27. veljače 2024.

Kevin Costner i Sienna Miller nose glavne uloge u filmu stvaranom 30 godina koji je podijeljen na Chapter 1 (28.6.) i Chapter 2 (16.8.)

Foto: YouTube

Ovog ljeta u kina dolazi Horizon: An American Saga, veliki projekt Kevina Costnera koji je stvarao nevjerojatnih 30 godina.

Dvostruki Oskarovac režirao je film, napisao scenarij te ima jednu od glavnih uloga u priči toliko epskoj da je podijeljena na četiri poglavlja kako bi adekvatno pokrila širenje Građanskog rata i naseljavanje američkog Zapada. Priča je to o Americi koju je Costner napisao s Jonom Bairdom, a prva dva poglavlja konačno nam stižu za nekoliko mjeseci.

Warner Bros. Pictures jučer je predstavio prekrasan prvi trailer za Horizon: An American Saga (Chapter 1 i Chapter 2) čija će nas radnja provesti kroz četiri godine Građanskog rata, od 1861. do 1865., kako bismo upoznali stari Zapad i kako je osvojen i izgubljen kroz krv, znoj i suze – i to sve kroz perspektivu obitelji, prijatelja i neprijatelja koji nastoje shvatiti što uistinu znači biti dio Sjedinjenih Američkih Država. Prve reakcije na najavu vrve oduševljenjem, bilo prikazom krajolika, načinom snimanja i glumačkom ekipom.

Uz Costnera tu je dakle niz impresivnih glumačkih imena od kojih navodimo samo neke: Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Owen Crow Shoe, Tatanka Means, Ella Hunt, Tim Guinee, Danny Huston, Colin Cunningham, Scott Haze, Tom Payne, Abbey Lee, Michael Rooker, Will Patton, Georgia MacPhail, Douglas Smith, Luke Wilson, Giovanni Ribisi.

Costneru je ovo prva režija od 2003. godine, kritički nahvaljenog (također) vesterna Divlja prostranstva, i sam je za trailer Horizona rekao kako su u njemu nastojali pokazati što nas očekuje u četverodijelnoj sagi, ali bez jasne naznake točne radnje, niti je sinopsis još dostupan. Potvrdio je kako mu je ideja za projekt došla još prije 30 godina te da mu je jedan od ciljeva da njegova djevojčica vidi što je njezina pra-pra-pra-prabaka proživljavala na starom Zapadu.

Horizon: An American Saga - Chapter 1 u kinima očekujemo 28. lipnja, a Horizon: An American Saga - Chapter 2 već 16. kolovoza ove godine. Chapter 3 i Chapter 4 navodno su također u pripremi te bi četiri poglavlja trebala zaokružiti Costnerovu priču.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti