Marvel predstavio svoju Fantastičnu četvorku!

četvrtak, 15. veljače 2024.

Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn i Ebon Moss-Bachrach novi su glumci, film stiže u srpnju 2025.

Foto: Depositphotos / YouTube

Marvel ima svoju Fantastičnu četvorku!

Ekipa koja broji četvero superjunaka prvi su likovi koje su Stan Lee i Jack Kirby kreirali za Marvel Comics i baš su zato Marvelovim obožavateljima posebno dragi. U novoj verziji, onoj uklopljenoj u Marvel Cinematic Universe, glumit će ih Pedro Pascal kao Reed Richards iliti Mr. Fantastic, Vanessa Kirby kao Sue Storm iliti Invisible Woman, Joseph Quinn kao Johnny Storm iliti Human Torch i Ebon Moss-Bachrach je Ben Grimm iliti the Thing.

Objava je došla sinoć na Valentinovo i to na Marvelovim društvenim mrežama, a uz prikladnu fotografiju stigla je obavijest i o novom datumu premijere: The Fantastic Four tako stižu 25. srpnja 2025., a Thunderbolts 2. svibnja 2025. – ovim filmovima samo su zamijenili datume.

Kao što je to i dosad bilo – detalji o radnji nisu poznati. Iako je priča o Fantastičnoj četvorki dobro poznata, ne zna se koji dio će iskoristiti za trenutni film i smjestiti ga u MCU te hoće li jedan od najvećih Marvelovih negativaca, Victor von Doom, bio dio ove priče. Uz glavne glumce, zna se da će film režirati Matt Shakman (WandaVision, Monarch: Legacy of Monsters) prema scenariju koji su napisali Josh Friedman, Jeff Kaplan i Ian Springer.

Velik je ovo korak za navedene likove jer dosad Fantastična četvorka nije bila dio MCU-a: prava na filmove bila su za 20th Century Fox od kojeg smo dobili tri filma: Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Michael Chiklis i Chris Evans glumili su u Fantastičnoj četvorki i nastavku Dolazak Srebrnog Letača 2005. i 2007., a pokušaj reboota franšize 2015. također nazvanog Fantastična četvorka (Miles Teller, Kate Mara, Jamie Bell i Michael B. Jordan) neslavno je propao u kinima. Četiri godine kasnije Disney je stekao prava na 21st Century Fox i konačno doveo likove pod svoje (Marvel Studios), a prvi pogled na Reeda Richardsa dobili smo prije dvije godine u Doktor Strange u multiverzumu ludila kad je John Krasinski glumio jednu njegovu varijantu, što je zapravo bilo odavanje počasti svim obožavateljima koji su ga zazivali u ovoj ulozi.

The Fantastic Four i Thunderbolts tako su dva od četiri filma koja stižu 2025. godine: tu su još Captain America: Brave New World u veljači i Blade u studenom. 2026. na rasporedu su također četiri filma među kojima su Avengers: The Kang Dynasty, a ove godine stižu nam samo Deadpool & Wolverine, nedavno predstavljeni prvim teaserom, i to 26. srpnja. S obzirom na nešto lošiju gledanost Marvelovih filmova pogotovo prošle godine, možda nije loše da se publika malo odmori od svih tih junaka.

Vijesti o Pascalovom angažmanu kao dio Fantastične četvorke procurile su još u studenom prošle godine, ali Marvel se do jučer nije službeno oglasio o tome. Snimanje The Fantastic Four trebalo bi početi ovog ljeta, a onda nam samo preostaje čekati prvi teaser (i) trailer pa kraj srpnja 2025. kad film očekujemo u kinima.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti