2. sezona serije "Squid Game" stiže tijekom ove godine

četvrtak, 25. siječnja 2024.

Netflix još nije objavio datum premijere, samo da je svakako očekujemo tijekom 2024.

Foto: YouTube

Prije skoro tri godine južnokorejska serija Squid Game oduševila je Internet i srušila sve Netflixove rekorde, a čini se da nam konačno slijedi nova, druga sezona.

Autor serije Hwang Dong-hyuk neki je dan objavio koje sve serije, unatoč prošlogodišnje štrajku, možemo očekivati tijekom ove godine na Netflixu – među njima je i druga sezona Squid Game koja je službeno najavljena još u lipnju 2022., a u lipnju 2023. godine objavljena je i glumačka postava za tu sezonu: Lee Jung-jae, Lee Byung-hun, Wi Ha-joon i Gong Yoo repriziraju uloge iz prve, a među novim igračima će biti Im Si-wan, Kang Ha-neul, Park Sung-hoon, Yang Dong-geun i Jo Yu-ri.

Devet epizoda prve sezone o nemilosrdnoj smrtonosnoj igri s bogatom novčanom nagradom apsolutno je dominirala Netflixom i osvojila razne nagrade. Bila je nominirana za 14 Emmyja od kojih je osvojila 6, osvojila je tri Zlatna globusa uključujući za najbolju televizijsku dramsku seriju, a ušla je u povijest Screen Actors Guild Awards kao prva serija koja nije na engleskom jeziku i prva južnokorejska serija koja je osvojila nominacije za glumačku postavu u dramskoj seriji, glumca i glumicu u dramskoj seriji te kaskadersku ekipu.

Dong-hyuk na seriji je radio više od deset godina tako da je bilo vrlo upitno hoće li i može li napraviti još jednu sezonu. Nakon mnogo špekulacija u 2022. došla je potvrda za drugu sezonu, a dok je čekamo dobili smo reality emisiju Squid Game: The Challenge koja je, doduše, podijelila kritičare i gledatelje.

Detalji o radnji druge sezone Squid Game još nisu poznati, zna se samo da je Dong-hyuk rekao kako bi volio istražiti tko je Front Man, kakva je njegova povezanost s Hwangom Jun-hoom (Wi Ha-joon) i tko je prodavač (Gong Yoo) koji regrutira sudionike za Igre.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti