Jacob Elordi je Frankensteinovo čudovište u Netflixovoj ekranizaciji

utorak, 09. siječnja 2024.

U ovoj će se ulozi naći umjesto Andrewa Garfielda, a riječ je o SF hororu Guillerma del Tora

Foto: Depositphotos

Jacob Elordi trebao bi zaigrati Frankensteinovo čudovište u novoj verziji klasične priče koju će režirati trostruki Oskarovac Guillermo del Toro.

U toj ulozi trebao se naći Andrew Garfield koji je od uloge odustao zbog preklapanja u rasporedu do kojih je došlo zbog nedavnog štrajka, prenosi Deadline koji je prvi javio za njegovu zamjenu. Elordi će se tako pridružiti već otprije poznatoj glumačkoj ekipi koju redom čine vrhunska glumačka imena: Oscar Isaac glumi Victora Frankensteina, a tu su i Mia Goth te Christoph Waltz. U ostalim ulogama naći će se Felix Kammerer, Lars Mikkelsen, David Bradley i Christian Convery.


Oscar Isaac, Mia Goth, Christoph Waltz

Del Toro radi na scenariju, režirat će i producirati SF horor Frankenstein koji se temelji na romanu Mary Shelley o briljantnom, ali egoističnom znanstveniku Victoru Frankensteinu koji u stravičnom eksperimentu u život dovodi čudovište. Priča je to koja je bila ekranizirana više puta, a do današnjeg dana možda je najupečatljivija verzija iz 1931. godine s Borisom Karloffom u glavnoj ulozi. Film Frankenstein najnoviji je u nizu Netflixovih projekata s del Torom koji slijedi nakon Oskarom nagrađenog Pinokija i hvaljene antologijske serije Kabinet čudesa Guillerma del Tora.

Svijet je Elordija upoznao u nagrađivanoj HBO seriji Euforija, nedavno smo ga mogli gledati kao Elvisa Presleya u biografskoj drami Priscilla, a ima i jednu od glavnih uloga u crnoj komediji Saltburn koja je nedavno stigla na Amazon Prime Video nakon prikazivanja u odabranim kinima.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti