Istražite NXIVM kult uz drugi dio serije "The Vow"

petak, 23. rujna 2022.

Predstavljen je novi trailer za drugi dio serije o seks kultu iza kojeg je i glumica Allison Mack

Prije dvije godine je HBO kroz dokumentarnu seriju The Vow publici predstavio nevjerojatnu priču o kultu NXIVM i njegovom vođi Keithu Raniereu. Ispričana iz perspektive nekolicine bivših članova, među kojima su Sarah Edmondson, Mark Vicente, Bonnie Piesse, Anthony “Nippy” Ames, Barbara Bouchey, Susan Dones i Toni Natalie, gledateljima su otkriveni komplicirani, ilegalni i nasilni događaji koji su se odvijali iza zatvorenih vrata.

Pod krinkom centra za samopomoć i izgradnju karijera, samoprozvani guru i entuzijast za odbojku Raniere, uspio je iskoristiti nebrojene žene koje je žigosao i od njih napravio svoje "robove".

Na samom vrhu uz Ranierea bila je i glumica iz Smallvillea, Allison Mack, koja je odigravala ključnu ulogu u pronalaženju novih članova. Nekolicina ljudi pomagala je Raniereu u njegovoj strašnoj vladavini sveznajućeg vođe, ali nitko mu nije bio tako blizak kao Nancy Salzman, suosnivačica njihovog centra za pomoć. Nakon niza tužbi protiv kulta, Salzman, Raniere i Mack su napokon bili uhićeni.

Novoobjavljeni trailer za nastavak priče donosi federalno suđenje protiv Ranierea te prati kriminalne obrade protiv najviših članova unutar kulta. Imat ćemo prilike vidjeti i Salzman, koja nije bila dio prvog dijela, kao i mnoge unutar organizacije koji stoje uz uvjerenja i učenja njihovog vođe. Također ćemo vidjeti i već poznata lica iz prvog dijela serije, ljude koji nastavljaju pričati o zlostavljanju koje su doživjeli u kultu.

Serija The Vow, Part Two bi na HBO trebala stići 17. listopada.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti