Još izdaja i teških scena za gledatelje "Zmajeve kuće" prije velikog vremenskog skoka

utorak, 20. rujna 2022.

Sljedeća epizoda nastavit će se čak 10 godina nakon događaja iz pete koja je jučer imala svoju premijeru

Foto: YouTube

Najnovija epizoda Zmajeve kuće dokazala je da vjenčanja u Westerosu ne mogu proći bez nasilja.

Peta epizoda, koja je jučer prikazana, ponovno je iznenadila gledatelje količinom nasilnih scena, izdaja i skrivenih poruka (koje govore o budućim događajima te u onima iz Igre prijestolja). Osim toga, ovo je bila zadnja epizoda u kojoj smo gledali Milly Alcock i Emily Carey kao princezu Rhaenyru i kraljicu Alicent – u šestoj nas epizodi čeka veliki vremenski skok od čak 10 godina kad će navedene uloge preuzeti Emma D'Arcy i Olivia Cooke.

Od toga da smo vidjeli kako je supruga princa Daemona (Matt Smith) ubijena, zdravlje kralja Viserysa (Paddy Considine) u još je većem nazadovanju, do kraljevskog vjenčanja između princeze Rhaenyre i Laenora Velaryona (Theo Nate) – ipak, jedna je osoba jednom scenom dominirala cijelom epizodom. Riječ je o kraljici Alicent Hightower koja je u manje od 30 sekundi pri ulasku na vjenčanje u svojoj zelenoj haljini nagovijestila desetljeća koja nam slijede.

Naime, nakon što kraljica nije stigla na samu ceremoniju vjenčanja, pojavila se točno u trenutku kad je kralj držao govor i ukrala pažnju svojom pojavom te se prvi put obratila Rhaenyri kao pokćerki, čime je lik Alicent doživio jednu od dosad najvećih preobrazbi u seriji. Simboličnost zelene boje nagoviješta njezinu priklonjenost u nadolazećem ratu, The Dance of the Dragons, koja je boja kuće Hightower.

HBO je objavio i najavu za šestu epizodu u kojoj možemo vidjeti još netrpeljivosti između kraljice i princeze, a nazivi narednih epizoda također nagoviještaju njihove daljnje sukobe (The Princess and The Queen, The Green Council, The Black Queen).

Zmajeva kuća premijerno se prikazuje ponedjeljkom u 3 ujutro, odnosno kasnije istog dana u udarnom terminu u 20 sati.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti