Saoirse Ronan u adaptaciji nagrađivanog memoara o oporavku od alkoholizma

utorak, 01. veljače 2022.

"The Outrun" Amy Liptrot uvršten je na listu modernih klasika

Foto: Depositphotos

Nakon manje uloge u humornoj drami Wesa Andersona Francuska depeša nagrađivana glumica Saoirse Ronan odabrala je novi projekt u kojem će imati glavnu ulogu.

Riječ je o adaptaciji memoara The Outrun škotske novinarke i spisateljice Amy Liptrot za koji je 2016. i 2017. godine dobila mnoge književne nagrade (PEN/Ackerley Prize, Wainwright Prize). Film će režirati Nora Fingscheidt čija je Netflixova drama The Unforgivable sa Sandrom Bullock nedavno podijelila kritiku, ali je ostvarila odličnu gledanost na Netflixu. Fingscheidt i Liptrot već su napravile adaptaciju scenarija prema memoarima.

Ronan u The Outrun ima ulogu Rone, djevojke koja je nedavno izašla s rehabilitacije te se zaputi kući na divlje Orkneysko otočje Scorlanda gdje nije bila više od desetljeća. Tamo će se "ponovno povezati s dramatičnim krajolikom u kojem je odrasla", stoji u opisu. Tijekom svog boravka na Orkneyima bolje će shvatiti svoje djetinjstvo i sjećanja iz prošlosti će povezati s izazovima koji su je doveli na put oporavka.

Liptrotina nagrađivana knjiga prevedena je na nekoliko desetaka jezika i našla se među 10 najbolje prodavanih knjiga u The Sunday Timesu, a u Ujedinjenom Kraljevstvu prodano je više od 110 tisuća kopija knjige. Izdavač Canongate dodao je memoare na popis modernih klasika. Ove godine bit će izdana nova knjiga The Instant u kojoj Liptrot opisuje godinu života u Berlinu gdje je živjela nakon opisanih događaja u The Outrun.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Amy Liptrot (@amymayyyy)

Saoirse Ronan smo osim u Francuskoj depeši prije skoro 3 godine gledali u novoj verziji klasika Male žene u kojem je glumila s Emmom Watson, Florence Pugh i Elizom Scanlen, a prije godinu dana glumila je s Kate Winslet u biografskoj drami Ammonite. Tijekom ove godine u kinima bi se trebao naći njezin novi triler See How They Run Toma Georgea u kojem glumi detektivku sa Samom Rockwellom.

Još nije poznat datum premijere za The Outrun, ali snimanje bi trebalo krenuti još ove godine.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti