Percy Jackson stiže na Disney+

četvrtak, 27. siječnja 2022.

Disneyjeva streaming platforma u pripremi ima novu seriju "Percy Jackson and the Olympians"

Ljubiteljima književnog serijala Ricka Riordana, o dječaku koji otkrije kako mu je otac grčki bog Posejdon, stižu dobre vijesti: Disney+ je dao zeleno svjetlo za televizijsku seriju temeljenu na omiljenim romanima. Sam Riordan te je vijesti objavio putem društvenih mreža.

Serija će biti usmjerena na opću publiku, a bit će igrana adaptacija svjetski popularnog književnog serijala. Serija će početi s pričom iz prve knjige The Lightning Thief.

Priča je smještena u moderno doba i predstavlja nam 12-godišnjeg Percyja Jacksona koji otkrije ne samo da su grčki bogovi stvarni nego da je on sam sin grčkog boga oceana Posejdona, i to kada mu smjeste za krađu jedne od Zeusovih munja. Sada ga progone čudovišta, a grčki Panteon se nalazi na rubu rata. Percy mora krenuti na misiju, koja će ga odvesti od New Yorka do Kalifornije gdje će sa svojim novim prijateljima morati otkriti tko je zapravo odgovoran za krađu i dokazati svoju nevinost.

Prve dvije knjige već su dobile svoju ekranizaciju i to u vidu dva filma, Percy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromova je izašao 2010. godine, a Percy Jackson: More čudovišta tri godine kasnije. Filmovi nisu najbolje sjeli fanovima romana radi velikih promjena te se nadaju kako će ovo biti vjernija adaptacija omiljene priče. S piscem Riordanom u stvaralačkom timu, možemo se nadati da će tako i biti. On će napraviti scenarij za pilot epizodu zajedno s Jonom Steinbergom, a James Bobin će se primiti redateljske palice.

Ostale vijesti vezane uz projekt, kao što su datum izlaska i glumačka ekipa, za sada nisu otkriveni.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti