Julia Garner kao prevarantica Anna Delvey u teaseru za "Inventing Anna"

srijeda, 24. studenog 2021.

Na Netflix sljedeće godine stiže nova serija Shonde Rhimes i to prema istinitoj priči o lažnoj njemačkoj nasljednici

Foto: YouTube

Shonda Rhimes ima novu seriju za Netflix u sklopu njihovog višemilijunskog dogovora, a ovaj put riječ je o dramskoj seriji prema istinitom događaju.

Inventing Anna temelji se na članku iz New York časopisa How Anna Delvey Tricked New York's Party People koji je napisala novinarka Jessica Pressler. Rhimes je navedeni članak pročitala u svibnju 2018. godine iz kojeg je saznala sve o prijevarama mlade, šarmantne Ruskinje koja je prevarila društvenu kremu New Yorka – i odmah je bila zainteresirana za daljnji projekt o tome. "Ona ima eidetičko pamćenje. Ona govori sve te jezike. Nema neke razlike između nje i nekog drugog muškog genijalca koji osvoji Manhattan – osim što je ona žena", rekla je Rhimes o svom doživljaju Anne Delvey.

Serija tako prati novinarku Vivian (Anna Chlumsky, Potpredsjednica), čiji je lik inspiriran Pressler, te koja skuplja informacije od raznih ljudi o tome tko je zapravo Anna. Annu pak glumi Julia Garner (Ozark) koja je predmet opsesije i obožavanja mnogih. Pravim imenom Anna Sorokin ona se pretvarala da je bogata njemačka nasljednica Anna Delvey te je prevarila banke, hotele i pola njujorške društvene scene. Stvarnoj Anni sudilo se na proljeće 2019. godine pa je Rhimes morala čekati konačnu presudu kako bi seriji dala adekvatan kraj: "Bilo je to ludo iskustvo. Doslovno smo morali raditi pauze i čekati presudu kako bismo mogli završiti scenarij", prisjeća se.

Dodala je i kako se nije nikad susrela s pravom Annom jer osim što je bila u zatvoru, nije htjela da ikako utječe na nju budući da je prati definicija jako karizmatične osobe: "Nisam je htjela upoznati i ludo se zaljubiti u nju i tako apsolutno biti na njezinoj strani, a opet nisam htjela ni da mi se dogodi da mi se jako ne svidi i da sam onda apsolutno protiv nje. Morala sam biti objektivna."

Uz Chlumsky i Garner u ostalim ulogama su Arian Moayed, Katie Lowes, Alexis Floyd, Anders Holm, Anna Deavere Smith, Jeff Perry, Terry Kinney i Laverne Cox. Produkcija na seriji krenula je još na jesen 2019. godine u New Yorku, a završila se tek punu godinu kasnije zbog pandemije. Inventing Anna prva je serija od Skandal iz 2012. koju je Rhimes zadnju sama stvorila.

Inventing Anna na Netflix premijerno stiže 11. veljače 2022. godine.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti