"Foundation" Isaaca Asimova uskoro na Apple TV+

utorak, 29. lipnja 2021.

Streaming servis predstavio je novi trailer za svoju epsku seriju koja stiže ove jeseni

Jedna od najutjecajnijih znanstveno-fantastičnih priča svih vremena uskoro stiže na male ekrane, a danas kroz novi teaser trailer imamo prilike vidjeti djeliće epske priče koja nas čeka u seriji Foundation, a Apple TV+ također je napokon otkrio i datum premijere.

David S. Goyer je showrunner serije, u kojoj se u glavnim ulogama nalaze Jared Harris i Lee Pace, a također glume i Lou Llobell, Alfred Enoch i Leah Harvey.

Službeni opis serije donosi nam poznatu priču:

Kada revolucionarni dr. Hari Seldon (Harris) predvidi neizbježni pad Carstva, on i grupa njegovih odanih pratitelja kreću na drugi kraj galaksije kako bi stvorili Zakladu (The Foundation) i pokušali ponovno izgraditi i sačuvati budućnost civilizacije. Bijesni radi Harijevih tvrdnji, vladajući Cleoni - dugovječni vladari klonovi - u strahu su da njihova pozicija u galaksiji slabi te su prisiljeni prihvatiti potencijalnu mogućnost da će zauvijek izgubiti sve što imaju.

Ovo je prva televizijska adaptacija vrlo utjecajnih znanstveno-fantastičnih romana Isaaca Asimova, za koje kažu da su utjecale na sociološke principe u stvarnom svijetu te su nadahnule svaku veću znanstveno-fantastičnu priču proteklih nekoliko desetljeća, od Vodiča kroz galaksiju za autostopere Douglasa Adamsa do romana Dina Franka Herberta.

Sudeći po novim kadrovima možemo primijetiti da Apple nije štedio u stvaranju ove serije. Jesu li napravili dostojnu adaptaciju kultne priče doznat ćemo 24. rujna kada serija stigne na Apple TV+.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti