"Mjesto tišine 2" prešao zaradu od 100 milijuna dolara u Sjevernoj Americi

utorak, 15. lipnja 2021.

Triler smo prema prvotnom planu u kinima trebali gledati još u ožujku 2020.

Foto: YouTube

Dugo smo ga čekali i čini se kako se to isplatilo!

Post-apokaliptični triler Mjesto tišine 2 prije malo više od dva tjedna stigao je u kina diljem svijeta nakon odgode od više od godinu dana i prema svemu sudeći za studio Paramount to je bila dobra odluka. Film Johna Krasinskog prvi je tijekom pandemije koji je u Sjevernoj Americi zaradio više od 100 milijuna dolara, točnije do današnjeg dana tamo je zaradio 108 milijuna dolara, a u ostatku svijeta još 90 milijuna.

Zarada od 100 milijuna dolara prije pandemije ne bi bila ništa posebno, ali kako je od koronavirusa sve stalo i filmovi u kinima ne uspijevaju privući željenu publiku – ovo je odličan uspjeh. Dodajmo tome kako je riječ o prvom blockbusteru u nekoliko mjeseci koji je startao isključivo u kinima, bez da je paralelno izišao na nekom streaming servisu. Na Paramount Plus streamingu naći će se 45 dana nakon američke premijere. Za usporedbu, Godzilla vs. Kong koji je osim u kinima paralelno startao na streamingu HBO Max, u Sjevernoj Americi je zaradio tek sitno ispod stotke: 99,6 milijuna dolara (i još 342 milijuna u ostatku svijeta).

Osim što Mjesto tišine 2 ima odličnu gledanost, filmu su naklonjeni i kritičari. Radnja prati obitelj Abbott koja nastavlja život u tišini kako bi preživjeli, s tim da su ovaj put prisiljeni napustiti uništen dom i krenuti u nepoznati svijet u kojem će naići na neprijatelje kakve nisu ni sanjali.

Emily Blunt, Millicent Simmonds i Noah Jupe ponavljaju svoje uloge iz prvog filma, a među novim licima su Cillian Murphy, Djimon Hounsou i Okieriete Onaodowan. John Krasinski također se pojavljuje u filmu.

Mjesto tišine 2 od 27. svibnja igra i u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti