Trailer za novi dokumentarac Alexa Gibneya "The Crime of the Century"

četvrtak, 22. travnja 2021.

Opioidna kriza u Americi zabrinula je zdravstvene stručnjake diljem svijeta

Foto: YouTube

Nagrađivani filmaš i dobitnik nagrade Oscar za najbolji dokumentarni film (Taxi to the Dark Side iz 2007. godine) Alex Gibney donosi nam novi film u kojem istražuje opioidnu krizu.

HBO dokumentarac The Crime of the Century u dva dijela razotkriva milijarde dolara koji su dobiveni i tisuće života koji su izgubljeni zbog opioidne krize. Film otkriva i razne tajne iza omražene Big Pharme, političkih operativaca i raznih državnih propisa koji su omogućili prekomjernu proizvodnju, nemarnu distribuciju i zloupotrebu sintetičkih opijata.

U dokumentarcu ćemo vidjeti nikad dosad viđene videe tvrtki Purdue Pharma i Insys Therapeutics te ekskluzivne intervjue s bivšim prodavačima lijekova koji u detalje objašnjavaju sve neetičke i ilegalne načine kojima su podmićivali liječnike i ohrabrivali ih da prepisuju što više doze. Vidjet ćete i intervjue s bivšim zaposlenicima i službenicima DEA-e (Drug Enforcement Administration), među kojima je Joe Rannazzisi koji je vodio glavnu istragu o farmaceutskim mrežama.

Alex Gibney potpisuje scenarij i režiju, te je jedan od producenata uz Sarah Dowland i Svetlanu Zill.

Koje tajne skriva ova industrija otkrit ćemo 10. svibnja kad The Crime of the Century premijerno stiže na HBO.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti