Vin Diesel i obitelj protiv Johna Cene u novom traileru za "F9"

četvrtak, 15. travnja 2021.

Deveti film iz franšize "Brzi i žestoki" trebali smo gledati još u travnju 2019. – krajem lipnja ove godine konačno stiže u kina

Foto: YouTube

Universal Pictures objavili su drugi službeni trailer za F9, što je službeni naziv za deveti film u franšizi Brzi i žestoki.

U najnovijem poglavlju Vin Diesel ponavlja ulogu Dominica Toretta koji će ovaj put zaratiti protiv neočekivanog protivnika. Dom uživa u mirnom životu s Letty (Michelle Rodriguez) i razmišlja o obitelji prije nego se njegov život opet okrene naglavačke zbog čega bude prisiljen na još jednu smrtonosnu vratolomiju. Ipak, ovaj put su stvari najopasnije dosad jer opasnost za Doma i obitelj dolazi od njegovog pravog, izgubljenog brata Jakoba, kojeg glumi John Cena u svojoj prvoj velikoj ulozi negativca.

F9 nastavak je na osmi film Brzi i žestoki 8 iz 2017. godine, a između omiljene oktanske franšize imali smo priliku gledati spin off Hobbs & Shaw koji je 2019. godine sasvim solidno prošao u kinima i trebao je biti početak nove franšize, ali trenutna budućnost je upitna zbog pandemije koronavirusa.

Od ostalih negativaca svoju ulogu Cipher ponavlja Charlize Theron iz prethodnog nastavka, a tu je i Helen Mirren koja je 2017. imala cameo ulogu kao Magdalene Shaw, majka likova koje glume Jason Statham i Luke Evans, dok je u Hobbs & Shaw imala konkretniju ulogu. Naravno, svoje uloge u franšizi ponavljaju nezamjenjivi Tyrese Gibson, Chris Ludacris Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel i Sung Kang. Novo lice uz Cenu je i Michael Rooker u zasad nepoznatoj ulozi.

Režiji se vratio Justin Lin (Tokyo Drift, Brzi i žestoki 4, Brzi i žestoki 5 te Brzi i žestoki 6) koji već radi i na desetom filmu, dok je scenarij napisao Daniel Casey kojem je ovo prvi film u franšizi.

Dosad je franšiza Brzi i žestoki zaradila više od 5,8 milijardi dolara diljem svijeta od 2001. godine, a hoće li devet film uspjeti zaraditi očekivano tijekom trenutne situacije vidjet ćemo u lipnju ove godine kad F9 stiže i u hrvatska kina.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti