Nova najava za triler "The Mauritanian" prema Slahijevim memoarima

petak, 26. veljače 2021.

Jodie Foster, Tahar Rahim i Benedict Cumberbatch u mučnoj priči o ilegalnom zatočeništvu koja u naša kina stiže 4. ožujka

Foto: YouTube

STX Films donose još jedan trailer za novi politički triler The Mauritanian prema istinitim događajima.

U režiji Kevina Macdonalda riječ je o triler drami prema bestseler memoarima Mohamedoua Oulda Slahija Guantanamo Diary u kojima opisuje svoje mučno ilegalno zatočeništvo koje je trajalo od 2002. do 2016. godine.

Američka vlada uhitila je Mohamedoua Oulda Slahija (Tahar Rahim) i držala ga godinama u zatočeništvu bez optužnice, sve pod sumnjom da je angažirao teroriste koji su se zabili u tornjeve World Trade Centra 11. rujna 2001. godine. Bez optužnice i suđenja bio je zatvoren 14 godina, mučen i zlostavljan, sve dok nije pronašao saveznike u odvjetnici Nancy Hollander (Jodie Foster) i njezinoj suradnici Teri Duncan (Shailene Woodley) koje će s njim krenuti u očajničku potragu za pravdom. Na putu im je vojni tužitelj i potpukovnik Stuart Couch (Benedict Cumberbatch) koji za Slahija traži smrtnu kaznu, da bi se na kraju otkrila šokantna i teška zavjera.

U ostalim ulogama su Stevel Marc, Zachary Levi, Nezar Alderazi, Clayton Boyd i Francis Chouler. Scenarij potpisuju Michael Bronner, Rory Haines i Sohrab Noshirvani.

The Mauritanian kod nas je preveden kao Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama i u hrvatska kina stiže 4. ožujka.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti