Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac: Mačka

nedjelja, 31. siječnja 2021.

Robert Knjaz u novoj epizodi otkriva niz zabavnih i nevjerojatnih činjenica o jednom od njadražih kućnih ljubimaca

U nedjelju, 31. siječnja na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije u 20:10h ne propustite 5. epizodu dokumentarne serije Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac: Mačka autora Roberta Knjaza.

U starom Egiptu su mumificirane, u srednjemu vijeku progonjene, a u naše vrijeme obožavane... barem tamo gdje ne dospiju na tanjur. Riječ je, naravno, o macama! "Mačka" je jedan od najtraženijih pojmova na internetu, zato mace s reklama zarađuju i do 2500 dolara na dan. A znate li da slatke mace nemaju osjet za slatko i da u Istanbulu ne moraju dizati kredit za stan?

Saznali smo i zašto mačke predu te zašto ih je dobro imati uza se u slučaju potresa. Posjetili smo ženu koja živi s 1000 mačaka i dom Savitsky maca, zvijezda američkog Supertalenta. Skloni ptice jer na HRT nam stižu mice! I Knjazovo, k tomu, lice!

Ovaj edukativni i veseo serijal pruža vam pregršt zabavnih, ali i nevjerovatnih činjenica o životinjama koje poznajete, ili ste misli da poznajete. Poput serijala Hrvatski velikani, Knjaz vam sada pod svjetla reflektora dovodi životinjske velikane bez kojih ne bi bilo ni ljudske civilizacije kakvu danas poznajemo.

U svakoj epizodi u trajanju od 52 minute Knjaz i njegovi "sinovi" obrađuju jednu domaću životinju, te sve poznate i još više nepoznate zanimljivosti o njima: Kokoš, Domaća perad (guska, patka, puran), Svinja, Krava, Ovca + koza, Magarac (tovar) + konj, Pas i Mačka.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti