Dolazi kraj: "Živi mrtvaci" završavaju s proširenom 11. sezonom

petak, 11. rujna 2020.

Bez brige: u planu su spin-off serije, filmovi s Rickom Grimesom…

Foto: YouTube

AMC-jeva hit serija Živi mrtvaci dolazi svom kraju, ali njihov svijet neće stati!

Stigla je konačna potvrda da originalna serija Živi mrtvaci završava s 11. sezonom koja je trebala biti emitirana ove godine, ali je odgođena zbog pandemije koronavirusa. Novi je plan da proširena sezona s ukupno 24 epizode bude emitirana tijekom dvije godine, počevši s krajem 2021. godine. Osim toga, bit će snimljeno dodatnih 6 epizoda koje su nedostajale u 10. sezoni koje će također biti emitirane sljedeće godine što znači da nas ukupno čeka još 30 epizoda Živih mrtvaca.

No, za obožavatelje serijala dobre su vijesti što je i dalje u planu Daryl-Carol spin-off s originalnim zvijezdama Normanom Reedusom i Melissom McBride. Navedeni dvojac u seriji je od prve sezone, a kroz godine su bili hvaljeni zbog odlične kemije između glumaca i jedni su od omiljenih likova. Radnja te serije, kao i potencijalni naslov, još nisu poznati – znaju se autori i to su Angela Kang i Scott Gimple koji su radili i na Živim mrtvacima. Njihov spin-off planiran je za 2023. godinu.

Ima još! Gimple radi na antologijskoj seriji Tales of the Walking Dead koja će se sastojati od nepovezanih epizoda. Svaka epizoda će donijeti priču o svijetu Živih mrtvaca s novim likovima i o tome kako se snalaze u tom svijetu.

Podsjetimo i na postojeće spin-off serije: Fear the Walking Dead vraća se sa šestom sezonom 11. listopada, dok će The Walking Dead: World Beyond s prvom sezonom premijerno započeti 4. listopada. AMC i Universal rade i na seriji filmova u čijem će središtu biti Rick Grimes (Andrew Lincoln), lik koji smo pratili u devet sezona Živih mrtvaca.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti