Tarantinov "Star Trek" trebao je biti gangsterski film

ponedjeljak, 10. kolovoza 2020.

Popularni filmaš Quentin Tarantino ideju za film u franšizi "Zvjezdanih staza" dobio je iz jedne epizode s početka originalne serije

Foto: PR Photos

Čini se da će proći još dosta vremena dok Paramount napokon ne vrati Zvjezdane staze na velike ekrane. Nova Paramountova predsjednica Emma Watts stavila je na čekanje sva tri potencijalna nova filmska projekta kako bi razmislili u kojem smjeru zaista žele krenuti s dugovječnom franšizom.

Među tri ideje koje su trenutno u razmatranju jest i ona scenarista Marka L. Smitha, koji je htio da se režije primi poznati filmaš Quentin Tarantino.

Do sada nije bilo poznato kako bi trebao izgledati film Zvjezdanih staza pod Tarantinovom redateljskom palicom, ali danas doznajemo kako je njegov projekt temeljen na epizodi originalne serije Zvjezdane staze, koja se većinom odvija na planetu, a ne u svemiru, i to u stilu gangstera iz 30-ih.

To zvuči kao epizoda A Piece of Action iz druge sezone serije, u kojoj su Kirk (William Shatner), Spock (Leonard Nimoy) i McCoy (DeForest Kelley) otišli na planet Sigma Iotia II u potrazi za davno izgubljenim brodom. Tamo su naišli na lokalce u prugastim odijelima s pištoljima u klasičnom stilu 1920-ih američkih gangstera.

Iako Tarantino već godinama sanja o režiranju filma Zvjezdanih staza, čini se da je već polako odustao od čekanja prilike jer je nedavno rekao kako misli da je ova ideja za film super, ali da ga on najvjerojatnije neće režirati.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti