David Ayer: "Moja drama je svedena na komediju"

ponedjeljak, 01. lipnja 2020.

Hoće li "Suicide Squad" dobiti novu šansu?

Foto: YouTube

Nakon što je Zack Snyder konačno dobio pravu priliku pokazati svijetu svoj #SnyderCut, koji se trenutno dovršava kako bi došao na servis HBO Max, jedan drugi redatelj je otvoreno počeo govoriti o svojim i željama obožavatelja o mogućnosti njegove prave verzije filma – riječ je dakako o Davidu Ayeru i filmu Suicide Squad.

Ayer je još prošlog tjedna naglasio kako bi njegovu verziju bilo "vrlo jednostavno za dovršiti te bi to bilo vrlo katarzično za njega" jer ga se od premijere Suicide Squada proziva da je uništio film – što nije istina jer verzija koja nam je stigla u kina nije ona koju je on prvotno zamislio i napravio.

Priča oko Ayerove verzije filma nastavila se na Twitteru gdje je pokrenut hashtag #ReleaseTheAyerCut kojim se traži isti tretman od Warner Bros.-a koji je bio dobio Justice League. Prema Ayerovim riječima, njegova verzija filma izgledala bi nešto kao prvi trailer koji smo mogli vidjeti 2015. na Comic-Conu kad je bio mračniji i nimalo humorističan i kolorističan kako je to kasnije ispalo: "Taj trailer je pogodio ton i namjeru filma kakav sam osmislio. Metodičan. Slojevit. Kompleksan, prekrasan i tužan. Kako su loše kritike filma Batman v. Superman tada uzdrmale vodstvo, a uspjeh Deadpoola ih je oduševio – moja drama je pretvorena u komediju", objasnio je Ayer.

Naime, nakon tog prvog mračnog trailera dobili smo novi: kolorističan, drugačiji. "Moj prvi rad bio je normalno posložen film. Nolan mi je bio inspiracija. Bilo je odličnih scena, nevjerojatne glume i kemije između Jareda i Margot. Joker je bio zastrašujuć. Harley je bila kompleksan lik", dodao je. Ipak, Ayer ništa ne zamjera Warner Bros.-u i naglašava kako su svi krenuli dalje, ali ipak bi volio imati priliku svijetu pokazati ono što je zamislio. Na kraju je napravio možda najbolju usporedbu i tvitao: "Zamislite da je Phillipsov Joker ponovno snimljen i presložen jer je bio previše mračan. To je TOČNO ono što se dogodilo meni sa Suicide Squad. ..."

Suicide Squad ostvario je prilično dobru zaradu za Warner Bros.: podsjetimo, riječ je o skoro 750 milijuna dolara diljem svijeta s budžetom od oko 130 milijuna dolara. No, ni kritika ni publika mu nisu bili naklonjeni. Warner Bros. sada je angažirao Jamesa Gunna za nastavak nazvan The Suicide Squad u kojem će tek nekoliko njih ponoviti svoje uloge iz prvog filma (Margot Robbie, Viola Davis, Joel Kinnaman i Jai Courtney), a među novim licima su Idris Elba, Taika Waititi, John Cena i Nathan Fillion. Taj je film planiran za 6. kolovoza 2021. godine, ako se situacija u svijetu (ponovno) ne promijeni.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti